DIY Pimp je Tripp Trapp

Een tijdje geleden gaf ik een workshop ‘Pimp je Tripp Trapp’ aan enkele fijne mommy bloggers (herken je blogster Eliza?) en hun kroost. De Tripp Trapp is een iconische kinderstoel die jullie vast en zeker wel kennen. Het prachtige Scandinavische design past in elk interieur dankzij z’n tijdloosheid. Wie houdt van afwisseling kan deze stoel verfraaien met wat verf, washitape of groen. Een mooi resultaat gegarandeerd!

Unieke kinderstoel

Met de Tripp Trapp kan je echt een heleboel leuke dingen doen. Zo kan je ervoor kiezen om de kinderstoel te pimpen met verf. Ik koos voor de verf van Mathys en werkte enkele originele DIY-ideeën uit. Zo kan je bijvoorbeeld het onderstel van de stoel een dip dye geven. Een ander tof idee is om de spijlen met sprayverf in een metallic kleur zoals goud of koper te spuiten. Ook met de zitjes kan je een heleboel kanten uit. Je kan het zitje afplakken met tape en nadien beschilderen om een patroon te bekomen. Of het gewoonweg bespetteren voor een abstract en speels resultaat.

Wie eerder op zoek is naar een tijdelijk project kan ook veel kanten uit. Je kan met washitape bijvoorbeeld geometrische vormen maken op de zijkant van de Tripp Trapp. Een ander idee is om de stoel te bekleden met kleurrijke stickers. Wat ik zelf een toffe DIY vond was om met houten letterkralen en een stukje keukentouw een naam aan de rugleuning te hangen. Het laatste idee dat ik had uitgevoerd was om enkele takjes groen aan de stoel hangen. Ideaal om wat leven toe te voegen. Tijdens de feestperiode kan je dit doen met denenntakjes en in de lente met verse bloemetjes.

Zoals je ziet kan je heel veel originele dingen doen met de Tripp Trapp kinderstoel. En niet onbelangrijk: het is natuurlijk ook super plezierig om te klussen en knutselen met kinderen. Kortom, een leuk ideetje voor tijdens de kerstvakantie!

Over Anne-Catherine van CLO CLO

Goedlachs, enthousiast, ambitieus én met een serieuze verslaving… aan interieur! Anne-Catherine Gerets startte in de zomer van 2014 haar blog CLO CLO en deelt sindsdien alles wat haar inspireert. In het weekend vind je haar meestal terug op een of andere markt, waar ze verse bloemen en planten koopt. Onder het motto ‘het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen’, gaat ze voor vtwonen aan de slag met haalbare DIY-ideeën die smaken naar meer. Veel meer. Graag een workshop volgen van Anne-Catherine? Hou dan CLO CLO Studio in de gaten!

Bron: Tekst Anne-Catherine Gerets | Fotografie Tiny Bogaerts

nog meer: bloggers