Luka blogt over creativiteit in huis

Luka Jacobs houdt van een creatief en gedurfd interieur. Je interieur is een weerspiegeling van jezelf, dus moet je zorgen dat het helemaal naar wens is. Dat betekent ook dat je soms zelf iets moet maken als je iets voor ogen hebt maar het nergens kunt vinden. Voor dit blog vertelt Luka hoe zij de ideale tv-kast bouwde.

Doe maar creatief

‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ is een bekend gezegde in Nederland. Dit zie je ook veel in interieurs terug. Maar waarom eigenlijk? Want ons interieur is van onszelf. Je thuis is een plek waar jij het voor het zeggen hebt. En wat mij betreft, dé plek om juist uit te pakken. Laat die creativiteit de vrije loop en dúrf! Giet een persoonlijk sausje over jouw interieur en creëer een echt thuis. Je moet thuis jezelf kunnen zijn en tot rust komen. Daarnaast wil je het natuurlijk vol trots aan de mensen om je heen kunnen laten zien. Mijn huis is een bruisend hart van creativiteit. Muurschilderingen, kleur, handgeschilderde prints en posters, en zelfgemaakte meubels. ‘Do it yourself en probeer uit’, dat is mijn motto.

De DIY tv-kast

Ik wilde bijvoorbeeld een kast hebben waarin wij al onze apparatuur konden verstoppen. En dan vooral dat zwarte monster waar de meeste mannen gek op zijn en de meeste vrouwen stiekem gek van worden. Juist, de tv. Omdat ik de ideale kast niet kon vinden, bedacht ik een plan om er zelf één om de te te ontwerpen. Ik tekende alles uit, liet het hout op maat zagen in de bouwmarkt en ging aan de slag. Daarna een likje verf eroverheen binnen ons kleurenpalet in huis, et voilà: een prachtig meubel dat niet alleen zorgt voor een verstopplek van de tv, maar ook nog eens de hoogte van ons huis benadrukt. Twee vliegen in één klap!

Een nieuwe look

Het leuke aan een mooi basismeubel op maat is dat je deze ook een makkelijke make-over kunt geven in kleur en sfeer wanneer je toe bent aan iets nieuws. Zo was de kast eerst mooi wit, maar na een tijdje vond ik dat niet meer passen en maakte ik er een zwart meubel van.

Webbing: de trend van dit moment! Dat moest ik gebruiken in mijn tv-kast. Ik paste het materiaal toe in de kastdeuren door het riet vast te nieten aan de deurtjes en de randen af te werken met sierlatten. Een kast met een stijlvol randje ontstond. Wat een kleine make-over wel niet kan doen! Dus twijfel niet: pak de kwast en ga vandaag nog aan de slag! Laat je creativiteit de vrije loop en maak van jouw huis een persoonlijk thuis!

Wil jij weten op wat voor andere manieren Luka creativiteit in huis haalt? Stem hier op haar en wie weet wordt zij de nieuwe vtwonen blogger!

De blogs van de andere kandidaten lees je hier.

Luka Jacobs

Luka Jacobs woont met vriend Tim en 2 katten in een jaren-30-huis in Den Bosch. Dat ze houdt van creatieve interieurs zie je aan haar illustraties waar ze onder andere uitgesproken behang van maakt.

nog meer: bloggers