Jetske blogt over interieurdilemma’s

Dat het niet altijd in één keer goed gaat, weet elke interieurliefhebber die keer op keer met de stijlbezem door het huis gaat. Jetske Monsma was op zoek naar een salontafel en dacht de perfecte kandidaat te hebben gevonden in een oude tafel. Eén probleem: hij had hoge poten. Daar moest wat aan gebeuren.

Op salontafeljacht

Ik: ‘Wat hebben we toch een stomme salontafel!’
Vriend: ‘Wat is er mis met onze salontafel?’
Ik: ‘Nou, je kan beter vragen wat er níet mis is met de salontafel! Hij heeft niet de goede kleur, hij is te hoog, hij is te groot en het model is tuttig!’

Hoe vaak vinden dit soort conversaties plaats bij jullie thuis? Bij ons geregeld en tegenwoordig weet mijn vriend precies hoe hij moet antwoorden: “ja, schat, dat klopt helemaal.” Soms waait mijn onvrede over, maar in veruit de meeste gevallen krijgt het lijdend voorwerp, in dit geval, de salontafel, geen tijd om opnieuw in de smaak te vallen en staat de houtzaag, nog dezelfde dag, in de poten.

De zaag erin

Zo ook vorige week. Als gevolg van een hevige drang van veranderdrang maar een ietwat lege bankrekening, ging ik maar weer eens op strooptocht. Dit keer bij mijn zusje, Femke. Onze smaken komen behoorlijk overeen. Ik stuitte op een keukentafeltje dat ooit van mij is geweest. Deze tafel is jaren geleden, tijdens een eerdere ruilpartij, bij haar terecht gekomen. Nu stond hij op haar overloop als ‘bijzettafel-waarvan-je-eigenlijk-niet-weet-waar-je-‘m-laten-moet’. Een perfect item om weer in te pikken! Zo gezegd, zo gedaan en binnen een uur stond deze ‘nieuwe’ salontafel voor mijn bank!

Nog één stukje dan

Maar toen begon het gedonder pas. Ik vond hem te hoog en tuttig. Dus moest de zaag erin. Gelukkig heb ik een enorm handige buurman met een goed uitgeruste schuur waar ik altijd voor dit soort dingen terecht kan.

Ik kortte de poten in en schilderde ze met lichtgrijze verf die ik nog had staan. Hoewel de hoogte en de kleur inmiddels enorm verbeterd waren, was ik nog niet tevreden. Dus heb ik de buurman nog een keer lief aangekeken en heeft hij nog een stuk van de poten afgehaald. Daardoor staat het tafelblad nu bijna op de vloer. Stoer en hip!  Mijn vriend trok een wenkbrauw omhoog maar moest toegeven dat het leuk staat, zo’n lage salontafel. Het geeft een oriëntaals gevoel dus ik denk dat het niet lang meer duurt voor de waterpijp erbij komt!

Wil jij vaker blogs van Jetske lezen? Stem dan hier op haar!

De blogs van de andere kandidaten lees je hier.

Jetske Monsma

jetske monsma bloggerscontest

Jetske Monsma vind perfecte interieurplaatjes hartstikke mooi, maar houdt ook wel van interieurblunders, interieurdilemma’s en mislukte aankopen. Met haar interieuradvies bedrijf, Via Jets, helpt ze mensen met het verkoopbaar maken van een huis.

nog meer: bloggers