Blogger Rachel over hoe ze eindelijk geniet van haar tv

beeld vtwonen Beeld

Een tv is heerlijk om af en toe een serie op te kijken, maar dat zwarte scherm is de rest van de tijd ook prominent aanwezig in de woonkamer. Blogger Rachel heeft een haat-liefde verhouding met tv’s. In haar blog vertelt ze hoe ze haar exemplaar liet opvallen en er toch van geniet.

Lees verder onder de advertentie

TV issue

Ik heb een man die het leuk vindt om ‘s avonds een serie kijken of om te gamen vanaf de bank. Dat is natuurlijk niet te doen als je een kleine tv hebt, of zelfs helemaal geen. En ik ben zo’n vrouw die niet een ‘groot zwart scherm’ in de woonkamer wil hebben. Niet omdat ik geen tv wil kijken (want stiekem vind ik dat heerlijk op z’n tijd), maar omdat ik het niet mooi vind. Inmiddels weten jullie misschien al van mij dat ik de schoonheid van alledaagse dingen belangrijk vind. Bovendien ben je heel beperkt met het inrichten van de meubels. De tv plaats je al gauw op de tv-kast, om vervolgens de bank ertegenover te zetten. De rest mag je zelf invullen. Met die opstelling merk ik ook dat de tv onbewust sneller aangaat als je op de bank zit, in plaats van gezellig samen even te kletsen. En dat wilde ik dus juist niet.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Een kunstwerk als TV

Na wat speuren op internet kwam ik uit bij ‘The Frame’ van Samsung, een tv die er uitziet als een ingelijst kunstwerk: als de tv niet aanstaat toont hij een kunstwerk. Dat moest ik hebben! Ik bestelde de 49’ inch en eenmaal bezorgd begon ik toch weer te twijfelen. Hij leek ineens wel heel groot. Met tape plakte ik het formaat uit op de muur en was nog steeds niet gerustgesteld. Toch heb ik met mijn man de tv uit de grote doos gehaald en aan de muur bevestigd. Ik maakte een opening in de muur voor de kabel, bevestigde de eikenkleurige lijst om het scherm en koos een passend kunstwerk uit. Eenmaal geïnstalleerd waren al mijn zorgen voor het formaat weg. Zo bijzonder, het zag er veel knusser en huiselijker uit dan ik mij had voorgesteld.

Verbloemd

Een kunstwerk boven een typische tv-kast vond ik een beetje misplaatst, dan heeft het alsnog de plek van een tv. Ik wilde het kunstwerk graag ophangen boven een open kast met stijlvolle objecten, zodat de tv weg zou vallen. Ik vond een houten designkast van Hübsch waar de tv precies bij matchte. Daar ben ik nog steeds ontzettend blij mee. De muur is nu een plezier om naar te kijken vanaf de bank! Grappig is dat ons bezoek vaak niet eens doorheeft dat er een tv hangt, wat voor mij hét bewijs is dat het werkt. En een bijkomend voordeel: je kunt oneindig blijven wisselen qua kunst en zelf foto’s toevoegen, dus er zit altijd wel iets bij wat past bij de kleuren en stijl van je interieur. En zo eindigde ik met een gelukkige man en sfeervolle woonkamer.

Lees verder onder de advertentie

Rachel Terpstra

beeld vtwonen Beeld

Rachel Terpstra zit in de afrondfase van haar studie ‘Spatial Design’ aan de Hogeschool voor de Kunsten en loopt stage bij Avenue Design Studio. ‘Simpel en eigen’, dat vindt ze belangrijk. Haar minimalistische en warme stijl is kenmerkend voor haar interieur, werk én leven. Ze is altijd op zoek naar bijzondere verhalen en ziet schoonheid in alles. Dit deelt ze door middel van styling en fotografie. Met haar blogs wil ze laten zien dat een fijn interieur geen fortuin hoeft te kosten.

Bron: Tekst en fotografie Rachel Terpstra

Lees verder onder de advertentie