De schoonheid van alledaagse voorwerpen

beeld vtwonen Beeld

Een vaas en een kaars geven we een prominente plek in ons interieur, maar het afwasmiddel verstoppen we het liefst in de kast. Toch kunnen alledaagse voorwerpen ook decoratief zijn, vindt Rachel Terpstra. In dit blog laat ze zien hoe je de minst aantrekkelijke items en hoekjes in huis in de schijnwerpers zet.

Lees verder onder de advertentie

Mooi in gebruik

We zien ze dagelijks voorbijkomen: de mooie interieurplaatjes op Instagram, Pinterest of in magazines. Inspirerende ruimtes met bloemen op tafel, kaarsjes op het dressoir en andere mooie decoratieve objecten. Maar wat je meestal niet ziet is hoe het interieur erbij ligt als het in gebruik is. Ik weet niet hoe het bij jou thuis is, maar bij mij staat er gewoon vaat op het aanrecht, steekt er uit elk stopcontact een oplader en staan de tandenborstels op de wastafel. En logisch ook, toch? In een huis moet je leven. Thuis moet een plek zijn waar je op een fijne manier je werk en andere dagelijkse handelingen kunt uitvoeren. Natuurlijk willen we dat ons interieur er ook mooi uitziet. Ik wil jullie daarom de schoonheid van de alledaagse dingen laten zien. Want hoe heerlijk is het als je kunt genieten van een mooi interieur, ook wanneer het in gebruik is?

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Laat maar zien

We verstoppen vaak onze alledaagse voorwerpen zoals wattenstaafjes, afwasmiddel en keukengereedschap in kastjes, lades en manden. Maar deze functionele producten moeten veel meer aandacht krijgen! Naast dat ze een praktisch doel hebben kunnen ze ook decoratief zijn. De badkamer is een goed voorbeeld van een ruimte die elke dag wordt gebruikt en vol staat met functionele voorwerpen. Het is een leuke uitdaging om deze praktische ruimte ook aantrekkelijk te maken. Om te beginnen: kies met zorg je producten. Er zijn ontelbaar leuke winkels waar je mooie gebruiksartikelen kunt kopen. Dille & Kamille en Søstrene Grene zijn hier goede voorbeelden van. Ook fijn: het hoeft niet per se duurder te zijn. Ben jij een koopjesjager die graag grote flessen wasmiddel inslaat? Geen probleem, je kunt kiezen om die op te bergen achter een deurtje en een mooie fles te kopen om af en toe bij te vullen. Zo staat je wasmiddel er mooi bij in gebruik. Kies zorgvuldig de gebruiksvoorwerpen uit die bij jouw interieur passen en laat ze maar zien.

Geniet van dagelijkse schoonheid

Niet alles kan als decoratie dienen, dat wordt te veel. Bepaal wat gezien mag worden en wat niet. Sommige dingen wil je gewoon niet in het zicht hebben. Er zijn genoeg praktische en mooie oplossingen om dit weg te werken. Zo heb ik eenvoudig met een paar houten platen de wasmachine achter 2 deurtjes verstopt. Nu maak ik bewuster keuzes over mijn dagelijkse voorwerpen én geniet ik van mijn interieur – ook in gebruik. Ga de uitdaging aan en geniet van de schoonheid van alledag!

Lees verder onder de advertentie

Wil jij vaker blogs van Rachel lezen? Stem dan hier

De blogs van de andere kandidaten lees je hier.

Rachel Terpstra

beeld vtwonen Beeld

Rachel Terpstra zit in de afrondfase van haar studie ‘Spatial Design’ aan de Hogeschool voor de Kunsten en doet een stage bij Avenue Design Studio. ‘Simpel en eigen’, dat vindt ze belangrijk. Haar minimalistische en warme stijl is kenmerkend voor haar interieur, werk en leven. Ze is altijd op zoek naar bijzondere verhalen en ziet schoonheid in alles. Dit deelt ze door middel van styling en fotografie. Met haar blogs wil ze laten zien dat een fijn interieur geen fortuin hoeft te kosten.

Lees verder onder de advertentie