8 ideeën om je goede voornemens vol te houden

Meer bewegen, gezonder eten of elke ochtend je bed opmaken. We kunnen ons altijd maar lastig aan onze goede voornemens houden. Maar hoe concreter je het voor jezelf maakt, hoe makkelijker je het de rest van dit jaar kunt volhouden. Hierbij enkele inspirerende tips van blogger Dorothee om op je lijst te zetten.

The Fresh Light

1. Stralende huid

Ga dit jaar voor een stralende huid. In de wintermaanden krijgt je huid het zwaar te verduren, dus verdient deze zeker wat extra verzorging. Met de producten van Rianpharma ga je voor natuurlijk, duurzaam en lokaal. Gaande van gelaatsverzorging, wasgels, shampoo en bodylotion tot massageolie, scrubs, en etherische oliën. Voorzie in je dagelijkse verzorging en plan een wekelijks verwenmoment in!

2. Van binnenuit

Een goede gezondheid start ook van binnenuit. Daarom is het essentiel om dagelijks een gezonde dosis vitaminen binnen te krijgen. Met de supplementen van PACK’D ben je er zeker van dat je goed zit. ’s Ochtends geef je je lichaam een energieboost met het Dawn-pack, dat één dosis Greens, Focus, Omega en Active bevat. ’s Avonds neem je de Dusk-pack om de dag goed af te sluiten met een dosis Greens, Bones, Immune en Digest. PACK’D optimaliseert je energie, focus, immuniteit en vertering.

3. Beweeg

In een voormalig pakhuis aan de Waalse kaai in Antwerpen bevindt zich de plek waar je mentaal én fysiek kan groeien, in alle comfort. Waar je zowel een persoonlijke training op maat als een moment voor jezelf kan vinden. The Brick is de plaats waar je dit jaar je sportieve voornemens zal waarmaken!

The Fresh Light

4. Clean house, clean head!

Een opgeruimd huis, waar alles een plek heeft en rommel voor goed verleden tijd is. Klinkt onrealistisch? Niet als je er Marie Kondo’s expertise bij haalt. De Japanse opruimgoeroe transformeerde reeds massa’s woningen, en leidde bovendien opruimconsulenten op over de hele wereld. In België kan je gaan aankloppen bij Anneliese Roose voor persoonlijke opruim-coaching, of volg één van haar workshops om zelf aan de slag te gaan.

The Fresh Light

5. Eat clean

Zie je graag je gewicht op de weegschaal enkele kilo’s omlaag gaan, dan is een gezonde voeding onontbeerlijk. Diëtiste Saartje Roelens brengt een boek uit over haar succesvolle dieet, waarbij je tot 10% van je eigen lichaamsgewicht in één maand kan verliezen. Het natuurlijke proteïnedieet hielp reeds heel wat mensen opnieuw hun ideale gewicht terug te vinden. Het stapt af van shakes en poedertjes en serveert gezonde gerechten die ook lekker zijn!

The Fresh Light

6. Gezond op het werk

Ook op het werk die gezonde maaltijden aanhouden is niet altijd van zelfsprekend. Gelukkig zijn er leuke initiatieven die daaraan tegemoet komen. Zo levert Djar gezonde en voedzame lunches in jars op de werkvloer, en voorziet Gingerwald  je bedrijf wekelijks van verse sapjes, die een vitamineboost  zijn als tussendoortje. Waarom stel je dit niet eens voor aan je baas of collega’s? Want samen goede voornemens maken is leuker en makkelijker vol te houden!

7. Loopbaancoach

Voel je je uitgekeken op je huidige job, en loert een burn-out om de hoek? Laat het dan niet zo ver komen, en ga op zoek naar wat jou echt gelukkig maakt. Ga eens op gesprek bij een loopbaancoach, zoals de inspirerende Ilse Matton en ontdek samen waar jouw passies en kwaliteiten liggen.

8. Holistisch boek

Steffi Vertriest schreef een boek, en dit keer geen kookboek. Het werd een holistisch boek over de zes pijlers van gezondheid die een waanzinnige impact op jouw levensstijl kunnen hebben. Over het belang van voeding, beweging, slaap, lucht & licht, ontstressen en spiritualiteit. Vol met tips en tricks om de betere versie van jezelf te worden. Lezen dus!

The Fresh Light

Dorothee Dubois is het gezicht achter The Fresh Light, een creatieve studio gespecialiseerd in fotografie, styling en visuele concepten. Met haar minimalistische en heldere kijk, creëert ze beelden voor startende en gevestigde merken, creatieve ondernemers, boeken en magazines. Opgeleid als architect gaat ze steeds op zoek naar boeiende composities, gebruikmakend van de schoonheid van natuurlijk licht. Haar passie voor mooie dingen, gaande van interieur en object tot lifestyle deelt ze hier op vtwonen.

nog meer: bloggers