4x woonidee: behang, kleur, motieven en retro meubels

Hou je van iets unieks aan de wand, ben je niet bang voor behang dat opvalt of wil je een vleugje retro in huis? Esther en Thierry durfden het aan in hun nieuwbouwhuis in Nijkerk. Zo pas je hun ideeën toe in je eigen interieur.

kinderkamer behang
Print Wall-art. Bed Ikea. Stoel en gebogen stuk hout kringloop.
badkamer inspiratie
Badkamerkast Unihopper. Wastafelkommen Solid Surface. Kranen en vrijstaand bad ADW. Spiegel Best Design. Tegels Sartoria. Behang BN Walls. Kleed H&M Home.

Lijst behang in

Heb je een hoge wand in huis, maar weet je niet goed hoe hem te vullen? Koop mooi behang en doe daar een lijst omheen. Zo lijkt het net een groot schilderij. En wees niet bang voor een flink formaat; dat maakt het juist extra imposant.

Neem een lambrisering

Verliefd op retro? Breng een lambrisering aan, bijvoorbeeld met tegels, behang of een verfkwast. Het doorbreekt het grote egale vlak van de muur en brengt meer leven in de ruimte.

LEES OOK
Benieuwd naar het hele huis van Esther en Thierry? Kijk binnen

bureau werkplek
Bureau en kruk Marktplaats. Stoel Leen Bakker. Lamp Kwantum. Print op tafel Desenio. Behang Karwei. Print aan de muur AliExpress.
houten kast
Kast en kleed Marktplaats. Pop Paola Reina via Studio Julies.

Laat muren niet leeg

Een mooie afbeelding aan de muur hoeft lang niet altijd duur te zijn. Kies, net als Esther, voor behang met een levendig motief, of gebruik mooie retro beelden uit tijdschriften. Of wat dacht je van tekeningen uit een prentenboek voor in de kinderkamer?

Zoek op Marktplaats

Vind je het geweldig om Marktplaats af te struinen? Ga vooral niet voor te ingewikkelde zoektermen, weet Esther uit ervaring. ‘Juist de mensen die niet weten wat voor bijzonder meubelstuk ze in huis hebben, doen hun stoel of tafel voor een prikkie weg.’

LEES OOK
5x binnenkijken in huizen met veel behang

nog meer: binnenkijken