Binnenkijken in een jaren 30-appartement met lichte kleuren

Hun jaren 30-appartement is met z’n vijftig vierkante meter niet riant te noemen. Toch voelt het nergens bij Maud en Maarten klein. Sterker nog: dankzij slimme DIY-oplossingen waan je je hier in een chic hotel met sterke jarendertig-vibes.

vtwonen special tiny houses | grote grijzen bank met twee zwarte lijsten met posters op de muur, met New York en Paris beelden
Bank Westwing, zwart-wit kussen en twee groene kussens H&M Home, rond kussen Jysk, drie witte kussens The Weavery Shop, plaid Jysk. Vloerkleed en bijzettafel Karwei. Kandelaar Living-in By Romy’s. Stolp en giraffe Action. Geurkaars Skins Cosmetics. Zwarte vloerlamp herkomst onbekend. Spots plafond lampenlicht.nl. Posters My Guide To New York en Parijs van David Ehrenstråhle, myguideto.se.

Goed ingedeeld

Toen Maud vier jaar geleden dit jaren 30-appartement in Amsterdam kocht, viel ze onder andere voor de indeling. ‘Die is goed en praktisch, zonder gekke hoekjes waar je geen raad mee weet. En het is hier heerlijk licht. Om voor wat meer persoonlijkheid in het interieur te zorgen, hebben we elke kamer een eigen stijl gegeven, waardoor het appartement groter aanvoelt dan het werkelijk is.’ Toen Maarten bij haar kwam wonen, pakten ze samen de eetkamer aan. ‘We besloten het te ‘verouderen’: zo ontstond precies de classy stijl waar wij van houden.’

LEES OOK
Binnenkijken in een mini-appartement in hartje Parijs

vtwonen special tiny houses | bureau bij de slaapkamer met een zwarte lijst en wit reliëf kunstwerk I jaren 30-appartement
Kunstwerk Annemieke van Beek via artinreturn.nl. Toilettafel en stoel Old Harry’s. Spiegel Living-in By Romy’s. Glazen kistje Sissy-Boy Homeland.
vtwonen special tiny houses | zwarte ronde spiegels in de badkamer op een grijze muur met een bakstenen muur ernaast
Tegels en wastafelmeubel De Eerste Kamer. Spiegels en kraan Soho Jee-O. Handdoeken Sissy-Boy Homeland. Plantenpotje Intratuin. Draadmand reissouvenir, zeepjes Ottomania, parfum CdG2 Man Comme des Garçons via Skins Cosmetics.
vtwonen special tiny houses | marmeren schouw met grote plant en veel gouden ornamenten I jaren 30-appartement
Plantenpot De Bloemerije. Gouden aapje en stolp met giraffe Action. Spiegels vintage. Geurkaars Skins Cosmetics. Bijzettafel Karwei. Selectie huisparfums.
vtwonen special tiny houses | ronde eettafel met leren stoelen en groene achterwand I jaren 30-appartement
Serveerrek en glazen Living-in By Romy’s. Tafel Made. Stoelen Zitmaxx. Hanglamp Ikea. Dienblad op tafel herkomst onbekend, geurkaars in potje Fornasetti, glazen vaas Living-in By Romy’s.

Stijlvolle uitstraling

Die klassieke stijl pikten ze onder andere op tijdens een trip naar New York, waar ze geïnspireerd raakten door het houten lijstwerk dat er in veel oudere gebouwen op de wanden is aangebracht. Zo’n look wilden ze ook in hun eigen eetkamer creëren. Door houten sierlijsten op de muur te lijmen en alles in een zachte, grijsgroene kleur te verven, ontstonden super stijlvolle paneelwanden. Het eindresultaat is een ruimte die barst van het karakter.

vtwonen special tiny houses | zwarte wandkast bij de eettafel
Tafel Made. Stoelen Zitmaxx. Hanglamp Ikea. Dienblad op tafel herkomst onbekend, geurkaars in potje Fornasetti, glazen vaas Living-in By Romy’s. Staande lamp Karwei. Stellingkast Ikea. Plantenpot De Bloemerije. Olifantenbeeldje en goudkleurig bestek Action. Servies Casa. Schildpaddenschild Living-in By Romy’s.

“De truc is om elke ruimte zijn eigen, unieke karakter te geven”

Slimme oplossingen

In de woonkamer bestaat de basis uit wittinten met zwarte accenten. ‘De truc met een klein appartement is om elke ruimte zijn eigen karakter te geven. Het is maar een paar stappen van de eettafel naar de bank, maar de sfeer is heel anders.’ Maud en Maarten kozen daarnaast voor een doorzichtige hanglamp en open stellingkast in de eetkamer, om de flow in de ruimte niet te doorbreken. Ook de volumineuze bank is een bewuste keuze. ‘Doordat die vrij laag is, dwaalt je blik door de kamer en ontstaat er de illusie van ruimtelijkheid. En omdat het woongedeelte verder vrij rustig is, valt de originele marmeren schouw extra op. Een echte eyecatcher.’

vtwonen special tiny houses | witte schuifdeur bij de eetkamer I jaren 30-appartement
Serveerrek en glazen Living-in By Romy’s. Tafel Made. Stoelen Zitmaxx. Hanglamp Ikea. Dienblad op tafel herkomst onbekend, geurkaars in potje Fornasetti, glazen vaas Living-in By Romy’s.
vtwonen special tiny houses | balkon bij het bed met wit linnen gordijnen I jaren 30-appartement
Marokkaanse kussens en bruiloftsdeken The Weavery Shop. Stoel Old Harry’s.

LEES OOK
Scandinavisch appartement: 5x de beste woonideeën

nog meer: binnenkijken