5x binnenkijken in huizen met een basic woonstijl

beeld vtwonen Beeld

Minimalistisch mooi inrichten: de boel niet te vol zetten, natuurlijke materialen gebruiken en veel wit met hier en daar een toef zwart, grijs of beige. In deze vijf Nederlandse en Belgische huizen hebben ze de basic woonstijl helemaal begrepen. Kijk je mee?

Arbeidershuisje in Vianen

Vintage en basic gaan goed samen in het huis – twee samengetrokken arbeidershuisjes – van Kirsten en Sander. Kirsten speurt op Marktplaats en vlooienmarkten naar designmeubels die door de witte basis altijd weer goed passen in het interieur. En wanneer ze er op uitgekeken zijn, gaan de vondsten met het grootste gemak weer in de verkoop. Binnenkijken in de basic woonstijl.

Lees verder onder de advertentie

Voormalig winkelpand

beeld vtwonen Beeld

Christien en Henk wonen in een verbouwd winkelpand uit 1880 in Leeuwarden. De twee verdiepingen waren voorheen onderdeel van hun woonwinkel en werden in een half jaar verbouwd tot prachtig woonhuis. Overal vind je dezelfde sobere en toch warme stijl. ‘Vooral de eenvoudige Spaanse vormtaal spreekt me aan. Die matcht goed met basic design en onze nuchtere Noord-Nederlandse mentaliteit.’ Kijk binnen bij Christien en Henk.

Een vleugje Marrakesh

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Basic met een vleugje Marrakesh, dat is de sfeer in huis van Sanne en Mari. Of eigenlijk wàs, want nog geen jaar na de verbouwing van dit huis in Haarlem vond Sanne op Funda een nog mooiere parel. Gelukkig hebben we de foto’s nog en zien we een mooie mix van basic rust en warme toevoegingen uit alle windstreken terugkomen. Binnenkijken in Haarlem.

Verbouwing in Groningen

beeld vtwonen Beeld

In eerste instantie dachten Marlou en Jurre dat hun pas gekochte twee-onder-een-kapwoning slechts een kleine opknapbeurt nodig had, maar de verbouwing zou uiteindelijk zeven maanden duren. Jurre schetste een nieuwe indeling waarbij ze de trap van de woonkamer naar de gang moesten verplaatsen. En dat had nogal wat voeten in de aarde… Binnenkijken in het basic interieur.

Huis vol planten in Antwerpen

beeld vtwonen Beeld

Yannick en Sofie kochten razendsnel een huis in Antwerpen en waren vervolgens bijna een jaar lang in de weer om het helemaal naar hun zin te maken. Het Belgische koppel combineert vintage meubels met basic en Japanse invloeden (check ook de Japandi-trend). Ook boho en mid-century blenden hier mooi. Binnenkijken in de mix van stijlen.

Scandinavisch shoppen…

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld 1: fotografie en styling Souraya Hassan | beeld 2: productie Taverne Agengy | fotografie Anna de Leeuw & Amber van Run | beeld 3: styling Sanne Pol, fotografie Muk van Lil | beeld 4: styling Sabine Burkunk, fotografie Hans Mossel | beeld 5: styling & fotografie Jonah Samyn