Binnenkijken in een elegant familiehuis in Normandië

Marie en haar gezin verruilden Parijs voor het platteland in Normandië, waar ze een 19de-eeuws pand opknapten. Veel oorspronkelijke elementen zijn behouden gebleven en met een eigentijdse twist is het een droom van een familiehuis. 

Blauwe woonkamer
Bank van Maisons du Monde, fluwelen en zijden kussens Le Monde Sauvage, vintage salontafel van Willy Rizzo, parelmoer kroonluchter van Verner Panton, karpet gevonden in Amsterdam. Blauwe fauteuils van een rommelmarkt in Bellême. Blauwe muurverf Emery & Cie, donkere muurverf Farrow & Ball.

Naar het platteland

Marie du Sordet verruilde met haar man Jacques en hun drie kinderen Parijs voor het schilderachtige stadje Bellême in Normandië. ‘We wilden de overconsumptie achter ons laten, we verlangden naar meer eenvoud’, zegt Marie. ‘Samen met onze drie kinderen droomden we er al een tijd van om ooit een ​​echt familiehuis te bezitten. Een plek met een authentiek karakter en een serene sfeer. De prachtige huizen van Bellême hadden al vaker onze aandacht getrokken. Op een dag zagen we dit pand uit het midden van de 19de eeuw te koop staan. We aarzelden geen moment.’

LEES OOK
Zo laat je de klassieke elementen in huis tot leven komen

beige bank
bank uit de jaren 80 geërfd van de familie. Kussens Le Monde Sauvage, fifties salontafel van een lokale vintagehandelaar, remake van een palmboomlamp van Maison Jansen, fotokunst uit de serie Chernobyl van Felix Forest. Muurverf van Reca.
glazen eettafel
Vintage eettafel van glas en metaal uit 1970, vintage Wire Chairs van Harry Bertoia, jaren 70 hanglamp van onbekende makelij, serviesgoed van Myriam Aït Amar Ceramics, kunstwerk acryl op canvas van Clarisse Friedmann, op de schoorsteen Flowerpot lamp van Verner Panton. De cement- tegels zijn origineel, muurverf van Farrow & Ball.
landelijke keuken
Wandtegels zelliges van Emery & Cie, boven het fornuis een 13de-eeuwse gietijzeren achterplaat gevonden bij een schroothandel in Sartre, aan het plafond een vintage stallamp.
buitentafel met boomstam
Tuinstoelen Luxembourg van Fermob, tuintafel gemaakt van een oud blad en boomstammen.

Een echt familiehuis

‘Dit pand is een aaneenschakeling van kleine kamers en ruimtes. We respecteerden die originele indeling en creëerden overal plekken met zo veel mogelijk authenticiteit, comfort en woonplezier. De kamers vulden we met items uit verschillende tijdperken. Mijn uitgangspunt is altijd om stijlen te mixen. Iets kitscherigs kan prima matchen met iets eigentijds, als je er maar voor zorgt dat de kleuren harmoniëren. De kinderen kregen elk op een andere verdieping hun eigen leefruimte. Zo hebben we dit pand omgetoverd tot wat het nooit was: een echt familiehuis!’ 

kunst in trappenhuis
In het trappenhuis fotokunst uit de serie Chernobyl van Felix Forest.

“Ik houd ervan om mijn ideeën en vondsten met anderen te delen”

Familiebedrijf

‘Ik run de webshop en stenenwinkel Chez les Voisins. Mijn man is fotograaf, maar zit nu ook in het bedrijf. We verkopen vintage vondsten, waar we gepassioneerd naar op zoek zijn, aangevuld met nieuwe interieuritems. Ons interieur volgt het spoor van onze laatste vondsten, waardoor het altijd verandert. Door onze winkel en ons huis kreeg ik verzoeken om ook andere huizen in te richten. Zodoende hebben we inmiddels een interieurstudio erbij. Door ons vertrek naar Bellême kregen we uiteindelijk dus niet alleen een familiehuis in Normandië, maar ook een familiebedrijf. Zo mooi kan het lopen.’

slaapkamer inspiratie
Bedlinnen van Le Monde Sauvage, touwlamp uit de eigen winkel Chez les Voisins, wandlampen van House Doctor.
groene badkamer
Wasbakken van Jacob Delafon op een op maat gemaakte kast. Muurverf Farrow & Ball.

LEES OOK
De klassieke woonstijl, zo pas je ‘m toe

nog meer: binnenkijken