5x binnenkijken in huizen met veel behang

Het schijnt net zo te gaan als met tattoos. Heb je eenmaal één kale muur een print gegeven, dan is het einde zoek. In deze interieurs gingen de bewoners vol voor behang. Bij de een is dat luid en duidelijk en bij de ander verrassend subtiel. Deze inspirerende huizen geven je misschien net dat laatste zetje… Binnenkijken in huizen met veel behang.

vtwonen 03-2020 | piano zithoek in een flora en fauna gedecoreerde woonkamer | binnenkijken behang
De oude stoel komt van een brocanterie in Frankrijk en het kleine bijzettafeltje van een vintagewinkel. Het behang is van Newton Paisley en het kleed is een ontwerp van Wendy: wendymorrisondesign.com. Audubon-prent van Ixxi.

Behangboerderij

Als je de exotische bloemen, wilde dieren en tropische planten ziet, geloof je niet dat deze boerderij in het Schotse Dunbar staat. Wendy heeft er voor haar gezin een vrolijk toevluchtsoord van gemaakt, vol kleur, flora, fauna en lekker aanwezige patronen. En toch wordt het door de zwarte, witte en gouden elementen nooit too much. Kijk binnen in de kleurrijke boerderij.

vtwonen 06-2021 | vlinder stoel met eettafel en witte teddy eetstoelen, het behang is met roze bloemen
Behang Quartz van 1838 Wallcoverings. Verfkleur kozijn Aloë Vera en vloer Bisquit van Painting The Past. Vintage eetkamertafel en stoelen Living Once, zelf gestoffeerd. Potten Lydia Elisabeth Pottery. Keramiek op vensterbank Lenneke Wispelwey en Sil’s Home. Vlinderstoel Westwing. Schapenvacht herkomst onbekend. Vloerlamp zelfgemaakt van tweedehands voet en gecustomizede kap.

Stijlvol roze

Dit eeuwenoude huis in het hartje van Leeuwarden heeft veel bijzondere hoekjes die allemaal even mooi zijn ingericht. Uiteraard is daar ook behang toegepast, en door de zachte tinten pást het gewoon. Paarsroze, botergeel en groenblauw, zebra-patronen, goud en geometrische prints: het is een feestje om hier binnen te kijken.

binnenkijken bij vtwonen hoofdredacteur Nicolette Fox | behang | slaapkamer | kleur | paars | groen | sprei | vloerkleed | vitrinekast

Tropische slaapkamer

Iemand die ook wel raad weet met behang, is onze hoofdredacteur Nicolette Fox. Tot in de slaapkamer weet ze haar kleurrijke en persoonlijke stijl door te voeren. Groen is de favoriet in huis, gelukkig de ideale kleur om naar hartelust mee te mixen en matchen. Binnenkijken in het warme huis van Nicolette.

vtwonen binnenkijken special 2019 | binnenkijken in jaren twintig huis in Wassenaar kinderslaapkamer
De kleurrijke kamer van Guusje. Behang van Nathalie Lété. Blauw kastje van Van Dijk en Ko. Palmboomlamp van HK Living. De gele kast stond al in het huis, Sophie verfde hem in Sudbury Yellow van Farrow & Ball. Kleed Karwei. De deur is geschilderd in de kleur Vardo van Farrow & Ball.

Bonte kinderkamer

Het kleurrijke gezinshuis van Sophie zit bomvol behang. Van stippen in de eetkamer tot bloemen in de kinderkamer. Juist die uitgesproken dessins geven karakter aan het interieur. Uiteraard is over iedere kleur en print in huis nagedacht: ‘Elke plek vraagt om een andere kleurtoon, afhankelijk van de lichtinval’. Binnenkijken in dit huis vol behang.

vtwonen 07-2021 | een bureau met een zwarte rieten stoel, met flamingo bloemetjes behang en kinderboeken
Flamingobehang Marit van Kwantum. Pannenrek Ikea. Bloempotjes kringloopwinkel en rommelmarkt. Boekenhouder Ikea. Bureau privébezit. Knoppen Tiger. Bureaustoel Ikea.

Vrolijke werkplek

Kan jouw thuiswerkplek wel een oppepper gebruiken? Plak een behangprint achter het bureau en de inspiratie borrelt als vanzelf naar boven. Bewoonster Esther groeide op in de Cariben en het kleurrijke krijg je er met geen mogelijkheid meer uit. Meer zien van dit kleurrijke huis in Baarn? Kijk mee in dit huis met vrolijk behang.

.

nog meer: binnenkijken