Binnenkijken bij de indrukwekkende showroom van Frank Tack

Omschrijving:

Frank Tack moet het niet van vlotte verkoopspraatjes hebben. Al decennialang laat hij zijn bijzondere keuken- en meubelontwerpen spreken. Het resultaat is een zeer gevarieerd aanbod. Van uitgepuurde landelijke ontwerpen tot en met warme minimale pareltjes. Kortom, wie het hier niet vindt, zal het nergens vinden. (In samenwerking met Frank Tack)

Keukenluxe op maat

Wie de West-Vlaamse wegen doorkruist om bij Frank Tack binnen te stappen, ontdekt langs een van die idyllische dorpsweggetjes een indrukwekkende showroom. Een verborgen icoon die kenners al generaties lang weten te vinden. In deze ruime showroom staan een twintigtal imposante keukens, allemaal voorzien van een eigen passende naam, te schitteren. Eik en andere edele houtsoorten, duurzaam materiaal en kwaliteitsgarantie, zijn steevast de basis. Geen saaie herhaling op een en hetzelfde thema, maar stuk voor stuk individuele karakterontwerpen die zich moeiteloos van elkaar onderscheiden. Dit is precies een van de troeven van Frank Tack. Reeds 3 generaties lang slagen hij en zijn gemotiveerde team erin om kwaliteitskeukens en –meubelen te ontwerpen die zo gevarieerd zijn dat ze moeiteloos hun publiek vinden. Met andere woorden, zowel wie op zoek is naar een warme, maar strakke keuken als diegene die de sobere landelijke stijl verkiest, is hier aan het goede adres. Naast prachtige keukens, biedt Frank Tack ook de mogelijkheid om je volledige woning om te toveren tot een luxueuze thuis.

Tot in het detail

Kuierend in de showroom valt meteen op dat men hier oog heeft voor detail. Warme, natuurlijk materialen, een vooruitspringende plint, pivot scharnieren, pilasters, een kader rond een ingemaakte kast of indirecte verlichting, het zijn stuk voor stuk die details die het verschil maken tussen een gewone standaard keuken en een bijzondere maatkeuken. En die zorgvuldigheid komt in elk ontwerp terug. In deze landelijke maatkeuken werden constructies gebruikt waarbij de kasten voor een groot deel verdoken zitten. Dit creëert een leuk lijnenspel en maakt het geheel luchtig. De kasten werden afgewerkt met een kroonlijst en een vooruitspringende plint met ingefreesde rooster. De blauwe hardsteen van het werkblad kreeg een papegaaibek. De grote vooruitspringende dampkap werd geaccentueerd met een grotere kroonlijst en is perfect in symmetrie met het spoel-ziteiland, uitgerust met massieve spoelbak. Een Lacanche-fornuis maakt het geheel af. De keuken kreeg een ‘antiek’ witte kleur in traditionele lakverf die de houtstructuur zichtbaar doorlaat. De doorgeschuurde randen zorgen ervoor dat de originele kleur van de eik lichtjes tevoorschijn komt.

Uitgepuurde luxe

Lotus, de zenachtige uitgepuurde, strak landelijke keuken die Frank Tack ontwierp, imponeert met haar comfort en haar strakke lijnen en past zowel in een landelijk interieur als in een eigentijdse, minimale woning. De kasten zijn greeploos, kwestie van dat mooie lijnenspel niet te doorbreken, en ook alle fronten zijn even hoog. Binnenin verschilt de kastindeling en wordt er uitgepakt met diverse, handige binnenlades. De binnenafwerking van de kasten is uitgewerkt in natuureik, zodat de keuken er ook bijzonder elegant uitziet wanneer de kastdeuren openstaan. De guillotinekast verbergt in een handomdraai ontsierende, maar dagdagelijkse toestellen zoals een koffiezet en een broodrooster. De overige inbouwtoestellen zitten opgeborgen in een kast waar de deuren links en rechts inschuiven. Het werkblad is carrara marmer van vijf centimeter dik, met op de randen een gefrijnde afwerking. Iets wat de hele keuken meteen stijl, allure en een zekere tijdloosheid bezorgt. Achter het fornuis verscheen over de hele breedte een richel die uitbekleed werd in neutraal getinte zelliges en zo perfect in de wand geïntegreerd wordt. Ook het kleine metalen raampje heeft zijn plek in het geheel gevonden en harmonieert fijntjes met de verlichting boven het eiland. Details als deze vormen steeds de kers op de taart!

Bron: in samenwerking met Frank Tack | Fotografie Jonah Samyn | Tekst Sophie Allegaert

Laat jouw huis zien
Heb jij een keuken waar je supertrots op bent? vtwonen is benieuwd! Upload foto’s van jouw keuken deel het met ons. Net je keuken verbouwd? We zien ook graag hoe de situatie eerst was! Maar alleen foto’s kijken kan natuurlijk ook. Leuk als je dan een reactie achterlaat!