4x woonidee: zo maak je een klassiek interieur modern

beeld vtwonen Beeld

Een pand uit 1890 met hoge plafonds, alles in die kenmerkende Franse stijl. Het huis van Sophie in Bordeaux is gemáákt voor een klassieke inrichting. Juist daarom is het zo knap dat het toch een modern geheel is geworden. Lees hier hoe de Française een klassiek interieur modern maakte.

Lees verder onder de advertentie
 Salontafel Sentou. Vintage bank Togo Ligne Roset via selency.fr. Vintage vloerlamp Habitat. Overig onbekend. Beeld
Tafel op maat gemaakt. Vintage stoelen Friso Kramer via selency.nl. Hanglampen Sarah Lavoine. Vloerkleed Rugvista. Schilderij gemaakt door Sophie. Overig onbekend. Beeld

1. Kleur

Alle wanden en kozijnen werden blauw, het plafond bleef wit: zo benadrukte Sophie de hoogte in de woonkamer én de klassieke ornamenten. De soberblauwe kleur zet niet alleen de geornamenteerde muur in de kijker, maar geeft ook een modern gevoel aan een klassiek interieur. Gecombineerd met hout en wat wit is de sfeer warm, kalm en tijdloos. Het kleurrijke Marokkaanse kleed geeft net dat beetje extra pit.

2. Hanglampen

Met hanglampen benadruk je de hoogte van de plafonds – en dus hoe ruimtelijk het voelt. Zo’n houten sierlatje horizontaal over de muur doet ook goed werk.

LEES OOK
Dit is het verschil tussen de klassieke en romantische woonstijl

Lees verder onder de advertentie
Boekenkast String Docks Design. Stoel tweedehands. Vloerkleed meegenomen uit Marokko. Koffietafel Sentou. Beeld
Muurverf Infini van Unikalo. Ingelijste foto Lola James Harper. Beddengoed Harmony Textile, plaid en langwerpige kussens Maison de Vacances, zijden kussen Le Monde Sauvage. Zwart nachtkastje Componibili Kartell. Lampen AM.PM van La Redoute. Stoel tweedehands via selency.fr. Overig onbekend. Beeld

3. Open boekenkast

Sophie koos geen traditionele boekenkast, maar een open systeem zonder achterwand met een flexibele indeling en luchtige look. In de twee dichte kastjes liggen must-not-sees mooi uit zicht. Extra tip: niet elk huis is gezegend met van die eindeloos hoge plafonds. Gelukkig zijn er optische trucs. Verf bijvoorbeeld verticale kleurbanen of hippe bogen op de wand. Geef je de muren een kleur? Laat je plafond wit, en eventueel ook de rand daaronder. Ook een hoge (boeken)kast, hanglampen en kamerhoge gordijnen helpen een handje mee.

4. Tadelakt-effect

Glansverf laat oneffenheden beter zien. Storend? Juist niet: hier geeft het een authentiek, tadelakt-achtig effect aan het klassieke interieur.

LEES OOK
Binnenkijken in een historisch herenhuis in Bordeaux

Lees verder onder de advertentie

Shop de stijl…

Bron: vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | productie & tekst Anne-Catherine Scoffoni | styling Marie-Maud Levron | fotografie Cecile Perrinet-Lhermitte | tekstbewerking Monique van der Pauw