4x woonidee: woonaccessoires optimaal uitlichten

Een honderdjarig herenhuis dat nog alle originele elementen heeft, straalt één en al karakter uit. Door in het interieur te werken met spannende tegenstellingen tussen oud en nieuw, komt de schoonheid van het pand nog meer tot zijn recht. Lees hier hoe je net als Liza en Thomas uit Oegstgeest je woonaccessoires optimaal kunt uitlichten.

eetkamer | woonaccessoires uitlichten
Vloer en kozijnen bruin gelakt. Antieke tafel. Met leer overtrokken plastic tuinstoel en vloerlamp van Brecht Murré Atelier. Overige stoelen kringloop en Marktplaats. De verlichting boven tafel is een tijdelijke oplossing: ‘We zoeken nog een kroonluchter of monumentale hanglamp.’ Verf muur en plafond F3.09.75 van Histor. Schalen Brecht Murré Atelier, Mobilia en Household Hardware.
keuken wandplanken | woonaccessoires uitlichten
Op maat gemaakte keuken Fred Constant. Glaswerk en keramiek van onder andere Brecht Murré Atelier, kringloopwinkels en Household Hardware.

1. Lampen in dezelfde stijl

Door gebruik te maken van één terugkomende woonstijl wordt de rust in huis bewaard. Kies bijvoorbeeld voor een herhaling van tijdloze wandlampen en hanglampen in één stijl. Dit zorgt voor verbinding tussen de verschillende ruimtes.

2. Wandplanken

Mooi servies bewaren in een gesloten kast is zonde. Het staat namelijk niet alleen stijlvol op de eettafel, maar ook op wandplanken in de keuken. Liza en Thomas hebben gekozen voor eikenhouten schappen in dezelfde kleur als de vloer en de kozijnen. Hierdoor staat het favoriete glas en keramiek volop in de aandacht.

LEES OOK
Binnenkijken in een herenhuis 2.0 in Oegstgeest

woonkamer ideeën
Bank l’Authentique, op maat gemaakt vloerkleed Cunera. Antieke spiegel van een veiling. Vloerlamp en leren fauteuil Brecht Murré Atelier, wandlamp &tradition via Eijerkamp, kandelaar tweedehands.
slaapkamer ideeën romantisch
Gelaagd beddengoed Brecht Murré Atelier. Zoutlampen cadeau gekregen. Vloerkleed Rozenkelim, hang- en wandlampen &tradition via Eijerkamp. Gordijnen Woninginrichting De Stoffeerder.

3. Antiek en modern

Het combineren van antieke accessoires met moderne meubels zorgt voor een eigen, unieke woonstijl. Liza en Thomas hebben een fraaie antieke spiegel weten te scoren op een veiling en combineren die in dezelfde ruimte met een moderne, strakke bank.

4. Bouwkundig hoofdbord

Op een soort bouwkundig hoofdbord over de hele lengte van de wand achter het bed komt alles optimaal tot zijn recht en kun je je woonaccessoires perfect uitlichten. De aan- en uitknopjes van de wandlampen zijn er ook in weggewerkt. Win-win situatie dus!

LEES OOK
4x woonidee: warm kleurpalet

nog meer: binnenkijken