Ruimte creëren in een vakantiehuisje: 4x woonidee

Kim ontwierp drie vakantiehuizen vlakbij Kaapstad in het zonnige Zuid-Afrika. Het zijn moderne cabins met een eigentijdse, bohemian sfeer. De oppervlakte is slechts 60 m², maar ze ogen veel groter door slimme trucjes toe te passen. Lees hier hoe je net als Kim slim een kleine woning kunt inrichten door ruimte te creëren.

houten veranda | ruimte creëren
Op maat gemaakt zwevend daybed Caneworld. Kussens Oooh Inspired Interior Design.
landelijke woonkamer
Bijzettafel Weylandts. Slaapbank Giraffe Designs. Plaid Woolworths. Kussens Oooh Interiors. Grafisch kunstwerk Vicky Sanders. Koeienhuid African Leather and Skins. Salontafel Coricraft.

Vergroot de leefruimte

Door op de veranda de meubels in dezelfde stijl door te trekken, lopen buiten en binnen naadloos in elkaar over. Zo verdubbel je de leefruimte. Gooi de schuifpui open en geniet van het buitenleven.

Maak een geheel

Neem de muren en het plafond als uitgangspunt voor de keuze van kleuren en materialen. Alles wat aan het interieur toegevoegd wordt, blendt in óf geeft een mooi contrast met de muren en de plafonds. Kim koos in de houten lodge voor lichte en neutrale kleuren en natuurlijke stoffen als touw, geweven katoen en hout.

LEES OOK
Benieuwd hoe de hele vakantie-lodge eruit ziet? Kijk binnen

bohemian slaapkamer
Op maat gemaakt bed en hoofdbord Giraffe Designs. Beddengoed Lifsons en White House. Plaid The Cotton Company. Bijzettafel Weylandts. Hanglampen Eurolux. Wandhanger No Negative.
hangstoel | ruimte creëren
Hangstoel Weylandts. De houten objecten zijn verzameld door Oooh Inspired Interior Design. Juju verenhoed Jambo Imports.

Hanglampen creëren ruimte

Een boek, opladers, een wekker, een lampje, nachtkastjes worden al snel rommelig. Bespaar ruimte door de leeslamp niet neer te zetten, maar op te hangen.

Inbouwkasten geven lucht

Zijn de ruimtes aan de kleine kant? Ruimte creëren doe je ook met een slimme indeling. Vaste wand- en inbouwkasten zorgen voor de broodnodige opbergruimte en opengewerkte meubels en accessoires ogen lichtvoetig en transparant.

LEES OOK
Houten planken tegen de wand zijn terug van weggeweest

nog meer: binnenkijken