3x de mooiste binnenkijkers met industriële woonstijl van 2022

In een industriële woonstijl voeren materialen als beton, staal, hout, steen en glas de boventoon. Iets zachtere materialen die daar goed mee matchen zijn stevig linnen, jute en wol. Dit jaar verschenen er weer veel mooie binnenkijkers met deze stijl online. We zetten de drie mooiste van 2022 op een rij.

industriële eettafel
Eettafel, stoelen en lampen vintage. Vloer van gevlinderd beton via Bako Beton.

Dit is de industriële woonstijl

Mocht je niet precies weten wat de industriële woonstijl inhoudt, hier een beknopte samenvatting. Stoer, clean, robuust en met een ruw randje: dat zijn de eerste woorden die te binnen schieten bij de term ‘industriële woonstijl’. Zoals bij alle stijlen verschilt de exacte invulling per interieur. Een industriële touch bereik je al met het ophangen van een industriële lamp in een verder basic huis. De stijl kan ook van plafond tot vloer worden doorgevoerd met stevige kleuren als grijs, zwart, groen en blauw of ruige materialen als beton, staal, glas en hout. Hier lees je meer over deze woonstijl.

1. Een kleurrijk pand met industriële look

Precies toen Maria en Jori wilden gaan samenwonen, kwam dit enorme pand met tuin vrij op het oude fabrieksterrein waar Maria haar meubelatelier had. Het huis was net gerenoveerd dus ze konden er zonder verbouwing zo hun intrek nemen. Kijk binnen in een sfeervol fabriekspand vol kleur. ‘Het huis was net gerenoveerd dus Maria en Jori konden er zo in. Een grote ruimte met plafonds van vier meter hoog gezellig maken, vonden ze geen probleem. ‘We ontwerpen zelf meubels en het eerste wat we neerzetten was een van onze eigen tafels.’ Bekijk hier alle foto’s van deze woning met industriële woonstijl.

beige hoekbank industriële woonstijl
Kasten Kewlox, stoelen van stof en leer zijn vissersstoeltjes, schommelstoel vintage. Bijzettafel You Know The Way, Right? van Maria Scarpulla. Bank van vrienden gekregen. Dekens ZigZagZurich. Muurschotel Russell Scarpulla, houten stoel met koeienvacht erfstuk grootmoeder.
industriële woonstijl zwarte bijzettafel
Groene vaas van Italiaanse vintage rommelmarkt. Bijzettafel You Know The Way van Maria Scarpulla.

2. Een voormalig bedrijfspand in Amsterdam

Wie denkt: het lijkt wel een kantoor met die glanzende, houten lambrisering, zit er niet ver naast. Erika woont in een voormalig bedrijfspand in een Amsterdamse buitenwijk. ‘Waar nu de keuken is, stond ooit de voorraad denim stofstalen.’ Erika: ‘Even heb ik overwogen om het houtwerk te schilderen, maar dat idee heb ik snel laten varen. Het palissanderhout hoort bij de historie van dit pand en het grappige is dat mijn vintage dressoir er perfect bij past.’ Die historie én het warme familiegevoel was ook waar Erika voor viel toen ze het pand voor de eerste keer binnenstapte. Binnenkijken.

industriële woonstijl roze keuken gietvloer
boho keuken met roze muren en grijze gietvloer

3. Een uniek familiehuis in Kaapstad

Hij groeide op in Namibië, zij heeft Zwitserse roots, ze ontmoetten elkaar in Florida en samen met hun twee kinderen wonen ze nu in hun – tot in de puntjes – verbouwde huis in Kaapstad. Drie jaar, heel wat grijze haren en een tweede kind verder is het huis van Anna-Tina en Andreas niet meer te herkennen. Muren zijn afgebroken, kamers samengevoegd, waardoor een industrieel aandoende open ruimte is ontstaan met strakke lijnen en een zee van licht. ‘Wij noemen het een van-ochtend-tot-avondhuis’, zegt Anna-Tina. ‘Wij bewegen met het licht mee. In de ochtend zitten we het liefst boven in de woonkamer, keuken of op het balkon. Als de zon op z’n warmst is, verhuizen we naar beneden naar het zwembad, de slaapkamers of naar mijn studio waar het heerlijk koel is. ’s Avonds gaan we terug naar boven voor het diner met uitzicht op de mooiste zonsondergang van de wereld.’ Bekijk hier alle foto’s van deze woning in industriële woonstijl.

industriële woonstijl vtwonen binnenkijken in Kaapstad in een zwart-wit keuken
nog meer: binnenkijken