Zeg gedag tegen die beslagen badkamerspiegel: dit zijn de oplossingen

Grote ronde spiegel, marmeren zeeppomp (Nordal). Bamboe ladder, vloerkleed (Madam Stoltz). Witte wafeldoek (De Weldaad). Stoel Butterfly van Ercol (De Machinekamer). Berkenplex opbergmand (Nordic New). Grijze handdoek (Zara Home). Waskom Girona (Ton Scholten). Kraan (Jan van IJken Oude Bouwmaterialen). Tadelakt zandkleurig potje met deksel (MaisonNL). Bureaulamp (Vint. Amersfoort). Glas, linnen doek in opbergzak, witte opgerolde wafeldoek (De Weldaad). Zandkleurig met bruine kom, messing muurknop van Ferm Living, geurkaars in bruin glazen potje (Six and Sons). Rieten mand in kast vanaf (H&M Home). Badborstel (Dille & Kamille). De kast is geschilderd in de kleur Bone van Farrow & Ball (De Ru). De muur is geschilderd in de kleuren Egg White en Light Grey van vtwonen (Karwei). Beeld

Na het douchen of baden wordt het voortzetten van de routine vaak in de weg gezeten door een beslagen badkamerspiegel. Tijd om daar korte metten mee te maken. Simpelweg door het gebruik van een product dat je misschien niet verwacht óf door te kiezen voor een permanentere oplossing. 

Lees verder onder de advertentie

Waarom beslaat de badkamerspiegel?

De reden dat badkamerspiegels beslaan zit ‘m in het temperatuurverschil. De temperatuur van de lucht in de badkamer loopt tijdens het douchen of badderen snel op. Daarnaast bevat de warme lucht veel vocht. Omdat de spiegel koud blijft, trekt het vocht als een soort magneet naar de spiegel toe. Het resultaat: een beslagen badkamerspiegel, juist op het moment dat je deze wilt gebruiken. Vandaar dat mensen soms aan de slag gaan met een föhn om de spiegel te ontdoen van condens… Gelukkig zijn er ook andere oplossingen.

Wondermiddel

Een middel dat ervoor gaat zorgen dat je afscheid kunt nemen van beslagen badkamerspiegels is scheerschuim. Ideaal, want misschien heb je het al in huis en kun je direct aan de slag. Scheerschuim zorgt voor een soort beschermende laag op het glas door de vetten die het middel bevat. Deze laag zorgt ervoor dat zich geen condens vormt op de spiegel, maar het water er gewoon vanaf loopt.

LEES OOK
10 dingen die je kunt schoonmaken met scheerschuim

Lees verder onder de advertentie

Zo ga je te werk: maak de spiegel eerst schoon zoals gebruikelijk. Breng vervolgens een flinke dot scheerschuim aan en wrijf dit uit over de spiegel. Op het eerste gezicht lijkt het erop dat je de spiegel weer vies maakt, maar wrijf net zo lang tot het scheerschuim volledig is opgenomen. Gebruik eventueel een tweede schone doek om alles goed in te wrijven. Voor het beste resultaat kun je het best een glasdoek gebruiken.

Permanente oplossing

Wil je het meteen goed aanpakken en geen vuile handen maken? Dan kun je kiezen voor een badkamerspiegel met een verwarmingselement. Zet deze aan voor het gebruik van de douche of het bad en je kunt zorgeloos genieten om je daarna meteen klaar te kunnen maken in de spiegel. Nog een fijne bijkomstigheid is de geïntegreerde led-verlichting die deze spiegels vaak hebben. Deze van Viidako bijvoorbeeld heeft ook nog eens drie lichtstanden. Chic!

Autowax

Een andere permanente oplossing is in de weer gaan met een schone, droge doek en wat autowax. Dit gebruik je eigenlijk om de lak van de auto te beschermen, maar werkt ook goed tegen beslagen spiegels. Zo doe je dat: poets een klein beetje van de autowax met de droge doek op de spiegel. Zo krijgt deze een beschermlaag waarmee je voorkomt dat ‘ie nog zal beslaan. Herhaal dit proces eens in de zoveel tijd, voor blijvend resultaat.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Hoe jouw badkamer ook die hotel chic look krijgt

De fijnste badkameraccessoires…

Bron: beeld: vtwonen 05-2018 | fotografie Jeroen van der Spek | styling Cleo Scheulderman

Lees verder onder de advertentie