Ook je badkamer verdient een zomerse upgrade: met deze items krijg je dat voor elkaar

Vaas met droogbloemen, rieten manden, Afrikaanse kunst, kruk, tandenpoetsbeker tweedehands. Keramische pot D&M Deco. Handdoeken Zara Home, badmat Søstrene Grene. Massageborstel Huishoudwinkel. Tanden- borstels Meraki. Plant Dracaena. Overig herkomst onbekend. Beeld

Nu het weer steeds zonniger wordt, vertalen we dat het liefst ook door naar ons interieur. Bloemen op tafel, een vrolijk kleurtje op de muur, meer natuurlijke materialen in huis… En als je dan toch bezig bent, vergeet ook de badkamer niet mee te nemen! Deze ruimte wordt vaak overgeslagen als het om styling gaat, maar dat is nergens voor nodig. Wij gingen op zoek naar de mooiste items voor een zomerse badkamer. Kijk je mee?

Lees verder onder de advertentie

Gekleurde handdoeken

Waarom zou je je handdoeken in een neutrale kleur zoals wit, grijs of beige kopen, als je ze ook in een vrolijke zomerse tint kunt aanschaffen? Een stapel gele, roze of blauwe handdoeken op de plank in de badkamer zorgt meteen voor een zomers kleuraccent.

Bloemen en planten

Geen zomer zonder bloemen en planten natuurlijk! Zet ze dus ook zeker in de badkamer neer, als je daar een zomerse look wilt creëren. Let er wel op dat ze tegen vochtige ruimtes kunnen. Benieuwd welke planten het beste in de badkamer gezet kunnen worden? Lees dan het artikel hieronder.

LEES OOK
Deze planten zijn perfect in een vochtige badkamer

Lees verder onder de advertentie

Natuurlijke materialen

Bij een zomerse badkamer horen natuurlijke materialen. Laat natuursteen en beton even voor wat het is, want dit zijn materialen die juist een koeler effect hebben. Maar ga lekker los met hout en riet! Een rieten wasmand in de hoek of een houten handdoekrek zijn bijvoorbeeld perfecte items.

Geurstokjes

Geur is heel belangrijk voor de juiste sfeer. Zet geurstokjes met een frisse bloemige geur neer in de badkamer en waan je meteen in een zonnig bloemenveld.

Schelpen

Oké, schelpen kunnen soms wat tacky zijn als ze het niet op de juiste manier inzet, maar dat ze voor een zomerse sfeer zorgen is zeker. Ga bijvoorbeeld voor een mooi doek aan de muur met schelpen of een mooi schaaltje in een schelpvorm waar je zeep of wat sieraden op kunt leggen.

Lees verder onder de advertentie

Alles voor een zomerse badkamer…

Bron: beeld: productie Insidehomepage | styling Inge van Lieshout | fotografie Louis Lemaire | tekst Inge van Lieshout | tekstbewerking Christine van der Hoff