Houten bad

In deze badkamer – of noem het badhemel – is gerealiseerd is een kelder waar ooit kaas werd gemaakt. In de badkamer staat een schitterend houten bad, natuurlijk een luxe!

Houten bad

Houten bad

Oorspronkelijk werden ligbaden van hout gemaakt, maar dat bleek al snel niet de meest efficiënte of hygiënische manier. Baden worden tegenwoordig dan ook meestal gemaakt van ijzer, steen of kunststof. Toch zien we tegenwoordig weer steeds meer houten baden. De houten baden die nu gemaakt worden zijn natuurlijk wel hygiënisch en vaak ook nog eens ecologisch verantwoord! Het houten bad is weer terug, maar dan beter.

Soorten baden

Er zijn veel soorten baden, bijvoorbeeld ligbaden, bubbelbaden en hottubs. Alledrie zijn ze als houten bad te krijgen. Een houten ligbad in je badkamer, geeft je badkamer een natuurlijke look. Mooi om te combineren met houten kastjes. Een hottub is heel vaak van hout gemaakt en staat meestal ook buuiten, zo past hij mooi in de omgeving. Lees meer bij soorten baden.

Baden van Hout

Het houten bad op de foto is van Baden van Hout. Op de vloer liggen oude strikken en op de muren is het waterbestendige beton ciré aangebracht. De kleur is zelf gemengd, hierbij is rekening gehouden met de lichtinval en de functie van de ruimte.

Uit vtwonen september 2012 | Fotografie Henny van Belkom

Een houten bad kopen? Neem eens een kijkje op Myhomeshopping.nl.

nog meer: badkamer