Maak de babykamer uniek met een muurtekening

Een muurtekening maakt de babykamer uniek, helemaal als je hem zelf maakt. Maar welke muurtekening kies je en hoe breng je hem aan? Met onderstaande tips en ideeën is deze klus zo geklaard! muurtekening babykamerwaslijnmuurtekening kinderkamer

Mooie muurtekeningen

Een eigen muurtekening in de babykamer maken klinkt als een flinke uitdaging. Maar we hebben goed nieuws: het is makkelijker dan het lijkt! Het lastigste is misschien nog wel de zoektocht naar een mooie muurtekening.

Websites als Pinterest en Welke.nl staan vol met inspiratie voor een babykamer muurtekening. Zoek maar eens op ‘muurtekening’ of ‘muurschildering’ en er komen genoeg ideeën tevoorschijn. Heel populair in de babykamer tegenwoordig is een muurschildering van een boom.

Muurtekening babykamer

En dan… aan de slag! De snelste en simpelste manier is om te werken met een verfsjabloon. Je plakt het sjabloon tegen de muur en vult de vorm met verf. Op onze site vind je mooie kinderkamer sjablonen en tips om zelf een sjabloon te maken. Voor een simpele grafische vorm zoals een cirkel, vierkant of strepen heb je geen sjabloon nodig. Bekijk hier hoe je dit eenvoudig uit de losse pols doet!

Muurtekening maken

Een ingewikkelde tekening kun je het beste aanbrengen met behulp van een beamer. Projecteer de afbeelding op de muur, neem de lijnen over met potlood en kleur de afbeelding in met verf. Voor het mooiste resultaat kun je het beste dunne kwastjes gebruiken. Heb je zelf geen beamer? Vraag eens in je omgeving of je ergens een beamer kunt lenen of huur er eentje via 1001beamers.nl.

Muurtekening laten maken

Zie je het toch niet zitten om zelf aan de slag te gaan? Je kunt de babykamer muurtekening natuurlijk ook door iemand anders laten maken. Er zijn verschillende schildersbedrijven, groot en klein, die deze klus graag voor je uit handen nemen. Een voorbeeld hiervan is BIM Muurschildering. Zoek maar eens op Google voor een creatieveling bij jou in de buurt!

Bron: 1, 2 101 Woonideeën – 3 BIM Muurschildering

nog meer: Babykamer