Vraag ’t vtwonen: ‘ik heb een hal in de woonkamer, hoe benut ik de ruimte goed?’

Het inrichten van de woonkamer vereist het nodige denkwerk. Want welke stijl kies je, welke meubels passen goed in de ruimte en welke kleur sluit daar goed bij aan? Wanneer je dan óók nog een lastige indeling van de ruimte hebt, is het al helemaal een gepuzzel. Gelukkig weet vtwonen raad.

hal in woonkamer

Stel je woonvraag

vtwonen streeft ernaar antwoord op elke woonvraag te hebben. Vind je het antwoord op je vraag niet op de site of in ons magazine? Stel je woonvraag dan via dit formulier. Een keer per week kiezen we een leuke, interessante vraag uit en beantwoorden we hem. Wie weet zie je het antwoord op je vraag binnenkort in een van deze vraag ’t vtwonen-artikelen terug.

‘Ik heb een hal in mijn woonkamer, hoe benut ik de ruimte optimaal?’

Een hal in de woonkamer kan zorgen voor veel licht in de ruimte. Het oogt uniek, modern en kan de woonkamer direct een stuk origineler laten voelen. Het enige nadeel? De ruimte wordt onderbroken, waardoor het inrichten ervan een lastige puzzel kan zijn. Een lezer herkent zich hier zeker in en vraagt dan ook: ‘Ik heb een hal in mijn woonkamer, hoe benut ik de ruimte optimaal?’

Lichtverlies voorkomen

Het gevaar ligt op de loer dat de woonkamer door de hal een onsamenhangend geheel wordt. En daardoor kan er tegelijkertijd flink wat ruimte verloren gaan en het al snel donker ogen. Om dit te voorkomen kun je de hedendaagse stalen taatsdeuren inzetten. Deze deuren scheiden de hal en de woonkamer van elkaar, zonder – wegens de glazen deuren – ruimte of licht te verliezen. En dat is ideaal, wanneer de hal ín de woonkamer zit.

LEES OOK

Geef de woonkamer een industriële uitstraling

Baarn-na-extra-stalen-deur

Moderne taatsdeuren scheiden de hal en de woonkamer van elkaar, zonder

ruimte of licht te verliezen

Passende woonstijlen

Taatsdeuren doen je misschien erg modern aanvoelen, maar passen in vrijwel iedere woonstijl thuis. Door hun stalen uiterlijk sluiten ze zeer goed aan bij de industriële stijl, maar omdat ze rank en slank ogen misstaan ze ook zeker niet in een Scandinavische of design woning. Weet je nog niet welke woonstijl je interieur het best omschrijft? Doe dan de vtwonen woonstijltest, waarmee je er in een paar minuten achter komt.

Roomdivider

Een andere optie is de hal juist als originele roomdivider te gebruiken. De ene kant van de woonkamer kun je op de manier bijvoorbeeld volledig benutten als zitgedeelte en het andere gedeelte als speelruimte voor de kinderen. Ideaal om rust en drukte op slimme en stijlvolle wijze van elkaar te scheiden, als de ruimte het toelaat natuurlijk. Om het wel als een geheel te laten voelen, kun je hetzelfde kleurpalet doorvoeren in beide ruimtes. Zo oogt het ook los van elkaar samenhangend én stijlvol. De roomdivinder van latten op bovenstaande foto kun je zelf maken met deze DIY.

Meer over ruimtes optimaal benutten

nog meer: woonvraag