Woontrends 2021: dit zijn de nieuwe interieurtrends

beeld vtwonen Beeld

De herfst is traditiegetrouw de aftrap van het nieuwe woonseizoen. We kijken dan ook alvast vooruit naar de trends voor het nieuwe jaar. vtwonen hoofdredacteur Nicolette deelt graag haar favoriete woontrends voor 2021. Niet om je meteen je hele interieur om te laten gooien, maar om je inspiratie te geven en zo jouw eigen woonstijl te helpen ontwikkelen. 

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Trend 1: Duurzaamheid

Duurzaamheid lijkt in 2021 een nog belangrijkere rol te spelen. Nicolette: ‘Steeds meer mensen kiezen voor gerecycled materiaal of een meubel dat tijdloos is en daardoor langer meegaat. Ook allerlei woonmerken spelen in op deze trend. Een voorbeeld daarvan is Cor Unum, hét adres om bijzonder, duurzaam verantwoord keramiek van (on)bekend Nederlands ontwerp talent te scoren. In hun oude keramieken Brabantse fabriekje werken zij samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, studenten, professionele vormgevers en veel vrijwilligers.’

Trend 2: Werelds

Ook gaan we dit jaar op wereldreis in ons eigen huis. ‘Door meubels en accessoires vanuit Afrika tot Zweden te combineren, creëer je een heel bijzonder gevoel in je huis. Hier hoort een intens kleurenpalet bij, gecombineerd met aardetinten voor een mooi en zacht geheel.’ Een voorbeeld daarvan zie je terug in Marianne’s trendhuis op de vt wonen&design beurs dit jaar. ‘De basis van haar huis is donker. Diepe tinten als chocoladebruin, kastanjerood en indigoblauw zorgen voor een geborgen gevoel. Ook worden verschillende materialen met elkaar gecombineerd, zoals bijvoorbeeld onbewerkt hout met glimmend satijn, naast chic messing, ruig beton en stevig weefsel. Hoe sterker het contrast, hoe groter de wow-factor.’

Wil je weten hoe Marianne de Culture Club-trend toepast in huis? Bekijk de video en haar stylingtips.

Lees verder onder de advertentie

“Hoe sterker het contrast, hoe groter de wow-factor.”

Trend 3: Japandi

De Japandi-woonstijl is een beetje van Japan en een beetje van Scandinavië. Twee landen die geografisch mijlenver uit elkaar liggen, maar toch verrassend veel met elkaar gemeen hebben. ‘Vertaald naar je interieur is dat een sobere woonstijl met mooie contrasten. Denk bijvoorbeeld aan organische vormen, neutrale kleuren en teddyzachte stoffen. Ook tegels passen perfect in de Japandi-stijl. De gladde oppervlakten hebben iets cleans, wat zorgt voor een opgeruimd gevoel.’

Benieuwd hoe Fietje de Japandi-trend in huis haalt? Bekijk de video en lees haar stylingtips.

Lees verder onder de advertentie

Trend 4: lichte en knuffelbare stoffen

In deze roerige Corona-tijden hechten we meer dan ooit waarde aan een fijn thuis. ‘Daar horen lichte tinten, ronde vormen, en knuffelbare stoffen zoals wol en linnen bij. Naast rechte vormen in een woonkamer, staat tegenwoordig altijd iets ronds, om het wat zachter te maken. We noemen deze lichte stijl ook wel de ‘bright bubbel trend’, die staat voor rust en een lege pagina, oftewel een nieuw begin.’ Het resultaat is een fris huis waar zacht, soepel en simpel de leiding nemen.

Bekijk de video om te zien hoe Liza de Bright Bubble-trend in huis heeft gehaald en lees hoe jij dit ook kunt doen.

De vt wonen&design beurs

Wil je meer weten over de interieurtrends van 2021? Op de online vt wonen&design beurs geeft vtwonen hoofdredacteur Nicolette twee trendlezingen op woensdag 7 oktober om 20:30 uur en op donderdag 8 oktober om 16:30 uur. In haar lezingen gaat Nicolette nog veel dieper in op de trends van volgend jaar. Bestel hier alvast je ticket.

Lees verder onder de advertentie

Liefhebber van vintage? Van Neef Louis tot Van Dijk & Ko: tijdens de beurs bezoeken onze vtwonen stylisten zes adressen waar je vintage (en op een duurzaam verantwoorde manier!) kunt shoppen. Bekijk hier de video’s.

Wil je toch liever live inspiratie op doen, net zoals alle andere jaren op de vt wonen&design beurs? Fietje’s ‘Japandi’ trendhuis is van donderdag 1 oktober tot en met zaterdag 10 oktober 2020 gratis te bezoeken bij Eijerkamp in Zutphen. In dit inspiratiehuis van maar liefst 175 vierkante meter vind je de nieuwste trends, meubels, kleuren en materialen voor de herfst- en wintermaanden. Ook vind je hier de nieuwe vtwonen collectie verf, behang en tegels.

Shop in de stijl van…

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 10-2020 | Styling Marianne Luning, fotografie Stan Koolen