Woontrend 2021: bekijk hoe Fietje de Japandi-trend in huis haalt

Bij het zien van de trends voor 2021 viel het vtwonen-stylist Fietje Bruijn op dat veel trendelementen uit Japan en Scandinavië kwamen. De twee gebieden liggen op de wereldkaart mijlenver uit elkaar, maar in beide culturen hebben ze de kunst van het zen wonen 100% onder de knie. Voeg je woonlessen uit beide culturen samen, dan ontstaat er een stijl waar je spontaan rustig van wordt. Benieuwd hoe Fietje de Japandi-trend in huis haalt? Bekijk de video en lees haar stylingtips.

vtwonen 10-2020 | trendhuis fietje japandi slaapkamer japans wandkleed kamerscherm
vtwonen 10-2020 | trendhuis fietje japandi designstoel gevlochten zitting wit

Stylingtip 1: overal tegels

Tegels passen perfect in een huis dat de minimalistische levensstijl van Japan en Scandinavië nastreeft. De gladde oppervlakten hebben iets cleans wat een opgeruimd gevoel geeft. Tegels hoeven al lang niet meer alleen in de badkamer of keuken te worden gebruikt, ze kunnen overal. Denk aan een lambrisering van tegels in de woonkamer of een headboard van tegels in de slaapkamer. Ga voor een spannende kleur of gebruik verschillende type en formaat tegels naast elkaar. Ook wat betreft materiaalkeuze kan er out of the box worden gedacht. Zo gebruikte Fietje in dit huis leertegels in de badkamer.

vtwonen 10-2020 | trendhuis fietje japandi badkamer verschillende tegels beige muur
vtwonen 10-2020 | trendhuis fietje japandi badkamer leertegels betonnen bad

Stylingtip 2: teddyzacht

De teddytrend is niet te stoppen. Geen wonder, want de liefelijke stof is ontzettend uitnodigend. Banken en fauteuils, maar ook sierkussens omarmen het materiaal. De zoektocht naar zachtheid, daar draait het om. Dikke vloerkleden, wollige plaids en plofkussens, hoe zachter hoe beter. Laat je omarmen door je interieur.

vtwonen trendhuis 10-2020 | slaapkamer met bed en zwart tafeltje
vtwonen trendhuis 10-2020 | woonkamer met beige bank, vloerkleed en salontafeltje
vtwonen trendhuis 10-2020 | wand met marmer behang en staande kast met servies
vtwonen trendhuis 10-2020 | vazen op de vloer met groen

Stylingtip 3: organische vormen

Naast de grafische lijnen waar de tegels voor zorgen, spelen in dit interieur organische vormen de absolute hoofdrol. Zachte vormen die voelen als kleine omhelzingen. Rond, bol, zigzag, golvend, asymmetrisch, glooiend: dit zijn de kernwoorden voor items in dit huis. De bank, het vloerkleed, de vazen, de kunstwerken, het servies, de lampen, Fietje heeft overal voor organische vormen gekozen om het serene karakter van de Japandi-trend tot leven te wekken.

vtwonen 10-2020 | trendhuis fietje japandi eetkamer design eettafel papieren lampen

“Een beetje van Japan en een beetje

van Scandinavië”

Stylingtip 4: neutrale tinten

Spierwit zie je nauwelijks in dit huis van Fietje. Toch voelt het kleurpalet lichter dan licht aan. Met zand, grijs, oudroze en lila creëert ze een warm geheel dat rustig aanvoelt en toch vol beweging zit. Met af en toe een accent van aubergine of donkerbruin blijft het spannend. Ook donkergrijs, zoals het beton-look behang in de woonkamer, werkt goed met dit kleurpalet. Omdat Fietje koos voor een vederlicht behang en niet écht loeizwaar beton krijgt de muur net zo’n zacht karakter als de rest van het interieur.

Meer zien? Bekijk alle foto’s in vtwonen nummer 10, die nu in de winkel ligt.

nog meer: woontrends