Trendy kerst: zo stop je oude kerstballen in een nieuw jasje

beeld vtwonen Beeld

Vind je het overdreven om elk jaar de portemonnee te trekken voor nieuwe kerstversiering? Dan kun je oude kerstballen ook gewoon een nieuw jasje geven. Houd lijm, verf, glitters en tape in de aanslag: zo geef je oude kerstballen een trendy nieuwe look.

Lees verder onder de advertentie

Sneeuwbaleffect

Een winterse kerstboom krijg je gegarandeerd met sneeuwballen in de boom. Spray een oude kerstbal helemaal in met lijm en rol deze door de nepsneeuw. Je hebt hier wel neppe sneeuw in een poedervariant zoals deze voor nodig. Voilá: binnen no-time een sneeuwbal voor in de boom. Bijkomend voordeel: deze smelten niet weg.

Op wolkjes

Is een dromerige en sprookjesachtige kerstboom je doel dit jaar? Hang dan kleine wolkjes in de boom. Dit heb je zo gemaakt van oude kerstballen en wat watten. Haal de watten goed uit elkaar voor een extra fluffy effect. Spuit wat lijmspray op een oude kerstbal en beplak ‘m rijkelijk met de watten. Zo heb je in een handomdraai zachte wolken voor in de kerstboom.

Lijnenspel

Een saaie kerstbal maak je een stuk opvallender door er lijnen op te zetten. Dit kun je doen met verf, maar ook met lijm. Trek een streep met lijm van boven naar beneden of over de breedte. Gooi er daarna een glitters overheen en je hebt een schitterende nieuwe kerstbal.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
De inkopen kunnen beginnen: dit zijn de kersttrends van 2021

Matte look

Woonaccessoires met een keramieken en matte look zijn niet meer weg te denken dit jaar. Ook je kerstballen kun je zo’n look geven. Simpelweg met een verf in een kleur naar keuze en wat baking soda. Het werkt op dezelfde manier als een oude vaas een terracotta look geven. Om helemaal on trend te blijven kies je voor een acrylverf in aardse tinten.

Met stipt op een

Je kunt een kerstbal super makkelijk een nieuwe look geven door ‘m te bestippelen. Nu kun je dat met verf doen, maar makkelijker is het om het met nagellak te doen. Daarnaast heb je nagellak in ontelbaar veel kleuren en finishes. Je zou ook een glitter nagellak kunnen gebruiken. Neem een satéprikker en doop deze in een potje nagellak. Stip nu simpelweg op de kerstbal. Je kunt ‘m zo vol stippen als je wilt, maar ook figuurtjes maken. Denk bijvoorbeeld aan bloemetjes.

Lees verder onder de advertentie
Goudkleurige metalen slinger met sterren, 210 cm (l) € 3,49, wit papieren ornament bloem met glitter, 10 cm (Ø) € 5,99 (ook verkrijgbaar in zwart met zilver). Goudkleurig papieren ornament, 20×5,5 cm (Øxd) € 3,29, goudkleurig ornament ster, 15×1,5 cm (Øxd) € 2,99. Beeld vtwonen 12-2022 | productie Tanja Saarberg, Isa Hoevens | styling Kim van Rossenberg | fotografie Peggy Janssen
Beeld vtwonen 12-2022 | productie Tanja Saarberg, Isa Hoevens | styling Kim van Rossenberg | fotografie Peggy Janssen
Kersttak € 10,95, witte kerstbal met goudkleurige bloem € 9,95, kleine witte kerstbal € 5,50, zwaluw € 17,50, kransje € 8,95, sterren vanaf € 7,95, vogelhuisje € 9,50, alle ornamenten zijn handgemaakt van gerecycled materiaal (weldaad.nl). Lint privébezit. Beeld vtwonen 12-2021 | styling liza wassenaar | fotografie sjoerd eickmans | assistentie kula van den broek, sanne ketelaar | bloemstyling judith slagteR
Beeld vtwonen 12-2021 | styling liza wassenaar | fotografie sjoerd eickmans | assistentie kula van den broek, sanne ketelaar | bloemstyling judith slagteR

Aaibare kerstballen

Met een oude lap stof geef je een kerstbal een bijzondere look. Gebruik bijvoorbeeld kant als je een romantische touch aan de boom wilt geven. Of velvet voor een chique look. Spray de oude kerstbal vol met lijm en verpak deze simpelweg in een lapje stof. Knip de stof van tevoren op maat, zodat je niet te veel overtollig stof hebt. Een dunne stof zou je zelfs weg kunnen stoppen in het kroontje van de kerstbal.

Glitter en glamour

Een tikje kitsch, maar niet minder leuk: beplak een oude kerstbal met strasstenen. Gebruik daarvoor wel een lijmpistool om er zeker van te zijn dat de strasstenen goed plakken. Maak er een super kleurrijk geheel van met gekleurde strasstenen.

Met verf en een kwast

Met wat verf en een kwast kom je al een heel eind. Maak kerstige figuurtjes of personaliseer een kerstbal met een naam. Ook leuk om met kinderen te doen! Plak een deel van de kerstbal af met schilderstape om een tweedeling in kleur te maken. Of creëer op die manier ook lijnen op een kerstbal.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
4x woonidee: decoratie voor een bonte kerst

Oude kerstballen beplakken

Oude kerstballen op een minder permanente manier pimpen? Gebruik dan washi tape. Deze tape heb je in de leukste kleuren en patronen. Breng een lijnenspel aan op een kerstbal of knip figuurtjes uit de tape. Het voordeel? De washi tape trek je er zo weer vanaf. Van die gepimpte kerstbal is dan niets meer te zien… Zo kun je weer een jaar extra vooruit.

De ideale kerstbal

Een setje transparante kerstballen zijn de ideale aankoop. Deze kun je namelijk elk jaar weer vullen met iets nieuws. Iets wat dat jaar perfect aansluit bij jouw kerstboom. Zo kun je kerstballen vullen met glitters, snoepjes of kraaltjes. Maar ook met watten of dennennaalden. Eigenlijk alles wat door de opening van de kerstbal past! Of print een mooie foto uit en bevestig deze aan de binnenkant van de kerstbal voor een extra persoonlijke touch.

Lees verder onder de advertentie

Kerstdecoratie shoppen…

Bron: Styling Marlies Does | Fotografie Bart Brussee