Een palet met diepe donkere kleuren blauw

Bij de kleurtrend Berlin Blues (lente/zomer 2011) speelt de kleur blauw de hoofdrol. Intens blauw met diverse donkere schakeringen die soms zelfs naar het paars neigen. Een palet dat goed toegepast kan worden in de eetkamer of slaapkamer, maar ook bijvoorbeeld op een wand in de tuin.

Kleurtrend Berlin Blues (lente/zomer 2011)

Diepe, donkere kleuren blauw

Het zinderende blauw van de avond een stad in wederopbouw, het blauwe neonlicht en de avondlucht die naast elkaar worden weerspiegeld in de strakke kantoorgebouwen. Dit zijn de kleuren van Berlijn. De romantiek van het oude wordt behouden en in het voetlicht gezet, maar wordt aangevuld met de frisheid van het nu, het mooie van nieuwe technieken.

Het laat zien dat donker meer is dan, interessanter is dan, alleen zwart. Diepe donkere kleuren blauw – zwartblauw, groenblauw, vergrijsd petrol, en afgezet tegen, en gecombineerd met, duifgrijs, poederroze van vervaald zijde, fluwelig of verschoten blauw en vaalgele en het elektrisch blauw. Het donker wordt interessant en spannend, de lichte kleuren vallen meer op en ze versterken elkaar.

Een heel mooi palet voor een eetkamer, een slaapkamer, ruimtes die op zichzelf staan. Maar ook interessant om te gebruikten voor een gevel, een tuinwand of een hal.

Bron: Eigen Huis & Interieur september 2010, Eigen Huis & Interieur januari 2011, More Than Classic december 2010, Eigen Huis & Interieur januari 2011, vtwonen februari 2011, vtwonen maart 2011

De hierboven getoonde kleuren kunnen afwijken van de werkelijkheid.

nog meer: woontrends