Hands up voor de nieuwe handen-trend

Zagen we in 2020 veel accessoires en kunstwerken met face line art – oftewel abstracte en minimalistische gezichten – staat nu een ander lichaamsdeel steeds meer in de spotlights: de hand. Van stoel tot kaarsenstandaard en van wandhaak tot handtekening: doe jij ook mee aan de handen-trend?

Behang Atelier d’Artiste Elitis via Loggere Wilpower. Gouden stoel/hand Pols Potten, stalamp Serge Mouille. Tafel antiek luik met los vintage onderstel. Witte olifant en witte hand vintage via It Flinkeboskje, overige vintage accessoires en Japanse vintage rijstzak in zwarte baklijst via Nrdrhvn91. Zwart Object Ming Stylemeister. Schilderij Laura de Wilde. Tafel op voorgrond Knoll.

Waar komt de handen-trend vandaan?

Vaak lijken trends zomaar uit de lucht te vallen en zijn we er toch helemaal klaar voor. Ook de handen-trend was er ineens en wordt door iedereen omarmd. Waarom? Een hand heeft een grote symbolische waarde en handafdrukken komen al voor in grotschilderingen uit de prehistorie.

Een hand heet je welkom, werkt uitnodigend en is een communicatiemiddel. Dat laatste natuurlijk door gebarentaal, maar ook door even de duim omhoog of omlaag te doen is het iedereen duidelijk hoe je stemming is. Ook in de bijbel wordt vaak over de hand van God gesproken en we kennen natuurlijk ook het gelukbrengende handje van Fatima uit het Islamistische geloof.

Kortom, een hand roept positiviteit op en dat kunnen we in deze rare tijden maar al goed te gebruiken. Die handen-trend komt dus precies op het goede moment!

Handen omhoog

Gaan jouw handen ook omhoog voor deze trend van 2021? Dat kan op een grootse, maar ook een subtiele manier. Eentje die meteen in het oog springt is de hand chair, een stoel in de vorm van een gastvrije hand, van Pols Potten. Maar met een kandelaar of een wandhaak in jouw interieurstijl lift je ook al prima mee. En wordt na de faces en handen een nieuw lichaamsdeel de trend, dan is er zo weer plek voor een andere showsteler. Dat is het handige van woonaccessoires.

LEES OOK:
DIY: maak deze mooie schaaltjes van klei

nog meer: woontrends