Dit zijn de meest gelikete interieurtrends van het afgelopen halfjaar

Altijd leuk om gedurende het jaar terug te blikken. Welke woontrends kunnen jullie nu echt waarderen als we naar de likes kijken op Instagram en Facebook? En hoe krijg je het thuis voor elkaar? We zetten de meest gelikete interieurtrends van 2021 tot nu toe op een rij.

vtwonen special tiny houses | de grijs groene keuken van het appartement in het centrum van Parijs, met twee webbing stoelen en een mini ronde keukentafel | interieurtrends | plafond verven
Verfkleur Amande SL05 van Ressource. Wandtegels Mosaic del Sur. Tafel en bistrostoelen Maison Gatti. Keramieken servies op planken Catherine Magdelaine voor Galerie Peinture Fraîche. Snijplanken gemaakt door Mariannes man, meubelontwerper Franck Evennou.

Ode aan het plafond

Het plafond was tot voor kort altijd een beetje het ondergeschoven kindje. Als er geverfd of behangen werd, dan eindigde de kleur steevast bij de bovenkant van de muur. Maar hoe mooi is het wanneer je ‘m meeneemt? Als je de keuken hierboven ziet, zou het gewoon oerzonde zijn om het plafond wit te laten. Durf jij het aan? Lees dan deze tips voor het schilderen van het plafond.

vtwonen 03-2021 | ronde eettafel met roze stoelen en blauwe muur | interieurtrends | kleur in huis

Kleur!

Als we naar de likes van deze foto kijken, kan het niet anders dan dat kleur in huis helemaal terug is. More is more! Bij die jeansblauwe wand staan de roze velours stoelen prachtig. Een contrast tussen koude en warme kleuren werkt dan ook altijd. En je kunt gerust een stapje verder gaan, want strepen, bloemen, ruitjes en tijgerprints zijn ook heel 2021. Mix en match er maar op los.

vtwonen 02-2021 | DIY bureau met groot abstract kunstwerk

Thuiswerkplek

Dachten we eerst nog dat de coronamaatregelen alleen in 2020 zouden gelden, in 2021 bleken we ook weer massaal te moeten thuiswerken. Daarom moest die goede werkplek er toch echt van komen. Ver weg van het lawaai van andere huisgenoten, met een fijne bureaustoel en lekker veel ruimte. Deze werkplek zouden we het allemaal best in huis willen hebben. En hij is nog zelf te maken ook! Bekijk hier het stappenplan van de DIY flexwerkplek.

vtwonen 05-2021 | visgraat tegels op de muur met wastafel | interieurtrends | smalle tegels
Tegels House of Ceramics. Vloer en muur onder de tegels Patroonfabriek. Spiegels Ikea, lampen Nordlux, kranen One-collection, waskommen Sanitairkamer. Houten ladekast Maisons du Monde. Vloerkleed Kwantum. Jurk herkomst onbekend, slippers Havaianas.

Smalle tegels

Dé badkamertrend van nu? Dat zijn in ieder geval smalle tegels, gelegd in een vissengraat of in de lengte. In stylish wit of gedurfd in roze. Of in trendkleur groen. En vlak ook trouwens dat badkamermeubel van een vintage kastje niet uit. De combinatie van deze twee kreeg veel bijval op onze socials. Goed speurwerk op de vlooienmarkt of Marktplaats levert je misschien ook zo’n eyecatcher op!

vtwonen weer verliefd op je huis aflevering 4 seizoen 13 Marianne in Hoofddorp

Zachtheid en comfort

Een van de duidelijkste interieurtrends van 2021 is wel de behoefte aan comfort. Zachte stoffen, zachte kleuren, een warm plaid en zelfs een gebreide lamp. Alles draagt bij aan die fijne cocon waarin we nog even zitten.

vtwonen special tiny houses | zelfgebouwd huis met twee in een kast | interieurtrends | klein wonen

Tiny house

Stiekem zijn we allemaal een beetje jaloers op mensen die het gewoon doen: op weinig vierkante meters zo duurzaam mogelijk leven. Dat je daarvoor niet hoeft in te leveren op comfort en stijl maakt dit tiny house wel duidelijk. Hoe je een beetje smart kunt wonen als je klein woont? Lees deze handige tips voor het wonen en slapen in dezelfde ruimte.

nog meer: woontrends