Dit zijn de 4 belangrijkste lentetrends in huis

beeld vtwonen Beeld

De lente is meestal het moment dat alles anders moet. Je kapsel, misschien wel je job en zeker ook je huis. Heb je ook de voorjaarskriebels te pakken? Met deze 4 lentetrends tover je je interieur om tot een voorjaarshuis van nu.

Lees verder onder de advertentie

Maximalisme

Of je nu gaat voor een subtiel accent of behoefte hebt aan een complete transformatie: met deze trends kan je voor zowel een grootse – als een bescheiden aanpak gaan. De trends zelf zijn allesbehalve bescheiden. Maximalisme is het toverwoord. Dit voorjaar pakken we uit – en wel zo.

1. Keramiek in organische vormen

Handgemaakte keramiek is er al een tijdje en gaat voorlopig nergens naartoe. Ga voor organische vormen. Dat geeft een tafelsetting een levendige uitstraling. Zet wat bloemen in een keramieken vaas zodat de eettafel wordt opgefrist met een echte eyecatcher.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

2. Weelderige patronen

Bloemenprints zijn een gegeven in de lente, maar er zijn ook genoeg weelderige patronen die ‘lente’ schreeuwen zonder dat platgetreden pad te bewandelen. Heb lef en ga voor kleurig en uitbundig.

3. Verlichting van natuurlijk materiaal

Bohemien is een echte lente- en zomerlook. Logisch dus dat nu overal verlichting van natuurlijk materiaal opduikt. We zien lampen van jute, lampen met houten kralen en zelfs lampen met details van gekerfde kokosnoten.

4. Uitgesproken behang

Wanneer het op behang aan komt, geldt: hoe opvallender, hoe beter. Omarm je innerlijke maximalist: dit seizoen hoef je niet te kiezen. Dus ja: én dat hysterische behang én kussens/stoelen/gordijnen in een opvallend patroon. Is dat je toch teveel van het goede? Ga dan voor één accentmuur en houd de rest neutraal.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Bron: 1. vtwonen catalogus 2018/2019 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans 2. vtwonen shopcatalogus voorjaar/zomer 2018 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek 3. vtwonen catalogus 2018/2019 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans