Scandinavisch wonen doe je zo

Scandinavische interieurs. Wij zijn er gek op! Minimalistisch design, lichte kleuren en houten accenten maken van jouw huis een Scandinavische thuis. Benieuwd hoe jij met al die lichte kleuren toch een sfeervol interieur creëert? Wij geven je praktische tips voor Scandinavisch wonen.
Woonstijl: Scandinavisch wonen

Scandinavisch interieur: hout en veel wit

De combinatie van hout en wit is onmisbaar in een Scandinavische inrichting. Een witte basis wordt aangevuld met blanke, houten meubels en accessoires. Zo behoud je die rustige, lichte uitstraling, maar creëer je wel warmte en sfeer. Niet onbelangrijk. Een thuis moet immers sfeervol en gezellig zijn. Typisch Scandinavisch is een grijze zetel. Kies je voor een zetel met houten pootjes dan zit je helemaal goed. Ook een vloerkleed mag niet ontbreken en dat mag best wat opvallender zijn. Let hierbij wel op het kleurgebruik. Ga je voor een vloerkleed in een neutrale kleur, dan past het helemaal binnen het kleurenpalet in huis.

Woonstijl: Scandinavisch wonen

Kleur in een Scandinavisch interieur

Is al dat wit je te kil? Kies er dan voor om zachte pasteltinten toe te voegen aan je interieur. Verf een lambrisering in lichtgrijs en gebruik accessoires in lichtroze en mintgroen om het geheel wat kleurrijker te maken. Groepeer deze woonaccessoires op je dressoir of op de eettafel. Door groepjes te maken creëer je enkele blikvangers en blijft je rustige basis in stand.

Meer musthaves voor Scandinavisch wonen

Fauteuil van LaForma, marmeren bijzettafels (set van 2) van Vestbjerg, dressoir van LaForma, spiegel van Figr1, vloerlamp van Zuiver, kussenhoes van LaForma, zetel van LaForma, sierkussen van De Kussenfabriek, vloerkleed van Finarte Aitta, bijzettafels (set van 2) van Leitmotiv, Gem vaas van Mica Decorations en Ashley vaas van Braxton.

nog meer: Woonstijl