Wat is nou eigenlijk een ‘moderne woonstijl’?

Wat is nou die moderne woonstijl waar iedereen het altijd over heeft? Deze benaming wordt voor allerlei stijlen gebruikt die op de een of andere manier dezelfde sfeer hebben, maar toch ook een hoop verschillen. Een eenduidig antwoord is er daarom ook niet. Wél hebben we een lijstje met woonstijlen die je van ons allemaal mag bestempelen als modern.

interieurstijl | wit wonen | houten salontafel | kroonluchter | scandinavisch basic wonen | moderne woonstijl

Basic interieur

Een basic interieur is alles behalve saai. Juist omdat de basis van een basic interieur rustig en niet te opvallend is, is er voor jou alle ruimte om persoonlijke items en accessoires toe te voegen die je na verloop van tijd ook zo weer kunt inwisselen voor iets anders.

MEER WETEN?
De basic woonstijl: zo pas jij ‘m toe

Strakke lijnen

Een strak interieur wordt ook meestal gezien als modern. Misschien omdat strakke lijnen op de een of andere manier vaak worden geassocieerd met ‘nieuwigheid’. Iets wat natuurlijk helemaal niet zo hoeft te zijn! Toch zien we vaak dat een interieur modern wordt genoemd, doordat er meubels met strakke lijnen en hoeken zijn gebruikt.

Minimalistisch interieur

Een minimalistisch interieur is is wars van veel poespas. Prullaria en accessoires die niet functioneel zijn zul je er niet vinden en ook qua kleur is de minimalistische stijl vaak niet al te uitgesproken. Precies zoals je dat ook altijd ziet in de ‘moderne’ interieurs.

LEES OOK
Zo decoreer je een minimalistisch huis: 7 tips

Interieur vol designklassiekers

Op een paar uitzonderingen na, zijn de meeste designmeubels wat strakker dan meubels die je ziet bij meer mainstream merken of in vintage winkels. Een goed voorbeeld hiervan is de Vitra Eames DSR stoel die je vaak terugziet in de ‘moderne’ interieurs van nu. Het onderstel van deze stoel bestaat uit een netwerk van strakke lijnen.

Industrieel

Omdat een industrieel interieur vaak niet al te kleurrijk is, een open uitstraling heeft en er over het algemeen niet veel accessoires worden gebruikt, wordt ook deze stijl vaak aangezien voor de moderne woonstijl. Echter wordt er hier veel gebruik gemaakt van staal en robuuste materialen, iets wat niet per se te maken heeft met moderniteit.

Eind goed, al goed

Maar is het dan eigenlijk erg dat de moderne woonstijl zo divers is? Zeker niet! Het kan het wel moeilijker zijn om deze stijl na te streven, omdat je niet altijd weet waar je naar op zoek moet en wat de typische kenmerken zijn van zo’n interieur. Met dit lijstje weet je toch een beetje in welke hoek je het moet zoeken.

nog meer: Woonstijl