Deze materialen passen perfect bij de romantische woonstijl

beeld vtwonen Beeld

Royale krullen, weelderige dessins, rijke stoffen en toch… rust. Die dromerige wereld past helemaal bij de romantische interieurstijl. Spreken de krijttinten en knipogen naar vroegere tijden jou aan? Dan ben jij waarschijnlijk ook een en al romantiek! Met deze materialen tover jij je huis om tot een sprookjesdecor.

Lees verder onder de advertentie

Droomland

De romantische interieurstijl is er een die je naar je eigen hand kunt zetten. De een denkt in pastellen, de ander in wittinten en de volgende in veel brocante. Overdadig is misschien wel de gemene deler, want basic is de woonstijl allerminst. Die heel eigen wereld nodigt uit tot cocoonen en wegdromen naar andere fijne plekken.

Heb je het idee dat je wat doorschiet met alle krullen en stoffen? Of vinden andere huisgenoten het too much allemaal? Zorg dat dat je eenheid bewaart in kleur of beperk je tot drie verschillende materialen. Zo kunnen verschillende tijdsbeelden prima naast elkaar leven zonder dat het te veel wordt.

LEES OOK
Romantische woonstijl oubollig? zo pas je hem toe in 2021

Lees verder onder de advertentie

Schatzoeken

Romantische zielen zijn meestal ook verzamelaars. Een ochtend schatzoeken op een brocantemarkt is het ultieme tijdverdrijf. Weet je nauwelijks waar je het zoeken moet? Probeer te focussen op wat je nog mist in de ruimte. Dat kan net de toevoeging van een bepaald materiaal zijn die voor meer warmte en diepte zorgt.

Bij het verzamelen hoef je je niet alleen op oude items te richten, juist de combinatie van een oude kroonluchter met een nieuw kastje kan verrassend zijn. Organische vormen en bouclé zijn een trend van nu, maar passen ook naadloos in de romantische woonstijl.

LEES OOK
Bouclé is back (en hoe!)

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Romantische materialen

In de romantische interieurstijl kun je naar hartelust combineren. Zolang je binnen één kleurschema kan bijna alles.

Deze materialen stralen pure romantiek uit:

Lees verder onder de advertentie
  • velours
  • marmer
  • goud
  • keramiek
  • vilt
  • bouclé
  • metaal (gedraaid of met een likje witte verf)
  • wol
  • voile

LEES OOK
Welke woonstijl past bij jou? Doe de woontest

Kleuren om bij te mijmeren

Bij romantiek denk je misschien al snel aan roze accessoires, maar dat hoeft helemaal niet. Materialen voor de romantische woonstijl zijn ook prachtig in roomwit, zacht terra en zandkleuren, en eveneens in vergrijsde tinten. Mis je pit? Voeg dan bordeaux of donkergroen toe, of wat dacht je van paars?

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: vtwonen 10-2021 | styling Liza Wassenaar, fotografie Sjoerd Eickmans