Stijlvolle muurschildering

Een eigen muurschildering maken… Poe, dat klinkt als een grote uitdaging! Maar wees gerust, wanneer je kiest voor een eenvoudige grafische vorm is het zo gedaan.

muurschildering maken

Ontwerp je eigen muurschildering
Kies voor een cirkel, vierkant, strepen… Op vtwonen.nl kun je kleurinspiratie opdoen voor bijzondere kleuren op de muur in jouw favoriete woonstijl. En op het Pinterest kleur-prikbord hebben we onze favorieten bij elkaar verzameld. Keus gemaakt? Aan de slag!

Cirkel muurschildering
Schilder bijvoorbeeld een grote cirkel op de wand achter het bed. De cirkel teken je met behulp van een oude timmermanstruck. Sla een spijkertje of prik een punaise in het midden en bindt er een touwtje aan vast. Aan het einde van het touw knoop je een potlood en draaien maar. Et voilà: een perfecte cirkel, klaar om in te kleuren.

Kies een kleurenpalet
Gebruik ton sur ton kleuren voor een subtiel effect. Deze slaapkamer kreeg een intieme sfeer met een vloer in antracietgrijs. Het beddengoed en de muren in donkere aardetinten sluiten daar perfect bij aan. Op zoek naar een bijzonder kleurenpalet voor jouw eigen muurschildering? Op Kleurinspiratie.nl staan de laatste kleurtrends, compleet met bijpassend kleurenpalet.

nog meer: woonkamer