Ode aan een gouwe ouwe: de cognac fauteuil

Al jaren een klassieke toevoeging aan de woonkamer: de fauteuil. Hij komt in alle soorten en maten, maar sommige varianten zullen voor altijd een speciaal plekje in ons hart (en daarom ook in ons huis) hebben. Hoog tijd voor een ode aan de ultieme ‘gouwe ouwe’: de cognac fauteuil. Misschien wel de meest tijdloze stoel die we kennen!

vtwonen Weer verliefd op je huis aflevering 5 seizoen 14 | Frans in Assendelft | de tijdloze cognac fauteuil

Tough guy

De cognac fauteuil: hij was vroeger vooral populair in stoere interieurs met een rauw randje. In industriële panden schitterde de stoel vaker wel dan niet en ook in de zogenaamde man caves was de stoel een graag geziene gast. Nog steeds zien we dat de meeste cognac fauteuils van leer zijn gemaakt en blijft het een goede aankoop voor iedereen die zijn interieur een stoere touch wil geven.

LEES OOK
Hier shop je dé fauteuils van dit moment

Zachte rondingen

Inmiddels zijn er meer varianten op de cognac fauteuil, waaronder ook modellen die juist een heel zacht karakter hebben. Soms zijn deze stoelen niet eens bekleed met leer, maar met velvet of teddy stof. Dat geeft meteen een heel andere look! Ook qua vorm zien we steeds zachtere lijnen, waardoor de stoel nog tijdlozer wordt dan dat ie eigenlijk al was.

LEES OOK
3x combineren met een cognac leren zetel

Warmte

Een groot pluspunt van cognac, is dat hij veel warmte toevoegt aan het interieur. Je kunt er dus veilig vanuit gaan dat het meteen gezelliger en sfeervoller wordt in een ruimte zodra je er een cognac fauteuil neerzet. Ondanks dat een fauteuil robuust en stoer is, heeft het ook zeker een zachte kant.

Weet jij al wat voor cognac fauteuil het best bij jouw interieur past? Wij hebben vast een greep uit het brede assortiment gedaan. Shop-ze!

nog meer: woonkamer