Woonidee: een elementen zetel met verschillende stoffen

beeld vtwonen Beeld

Is het tijd voor een nieuwe zetel? Er is zo veel keuze dat het soms lastig is om voor één stof of kleur te kiezen. Dat hoeft niet. Kies bijvoorbeeld voor een elementen zetel in verschillende stoffen (en kleuren). Durf jij voor zo’n creatieve zetel te gaan? Let dan op deze dingen!

Lees verder onder de advertentie

Een elementen zetel

Wil je graag zo’n zetel in verschillende stoffen en kleuren? Dan is een elementen zetel de perfecte oplossing. Je maakt hierbij van verschillende delen namelijk één zetel. Waar je op kunt letten? Kijk of het merk dat je in je hoofd hebt ook de zetel in verschillende stoffen aanbied. Zo mix en match je gemakkelijk. Zo niet, kijk dan goed naar de maten. Dan weet je zeker dat de verschillende onderdelen ook goed aansluiten.

Door middel van deze zetel breng je verschillende stijlen samen. Voeg bijvoorbeeld een leren deel toe voor de industriële stijl. Of ga voor klassiek met een fluwelen deel.

Rust of druk?

Door de verschillende stoffen is er veel keuze. Als je kiest voor twee of drie verschillende stoffen is het al snel druk in de woonkamer. Wil je dit graag? Dan kun je ook kiezen voor stoffen in verschillende tinten. Liever een rustiger woonkamer? Kies er dan voor om verschillende elementen in dezelfde tinten te nemen. Hoe dan ook: beide zetels zijn zeker een statement in de woonkamer.

Lees verder onder de advertentie

Stoffen goed onderhouden

Een zetel in verschillende stoffen heeft wel veel onderhoud nodig. Elke stof heeft zo zijn voor- en nadelen. De ene stof kan beter tegen zonlicht, bijvoorbeeld stoffen van natuurlijke materialen. Fluweel is een prachtige stof en heeft als voordeel dat je huisdier hier niet snel aan zal krabben. Polyester is juist weer vlekbestendig. Kies voor een praktische stof(fen) die bij jouw huishouden en stijl past en verzorg deze goed.

Kleur in plaats van stof

Vind je verschillende stoffen iets té, kies dan voor een elementen zetel in alleen verschillende kleuren. Ook hierbij mix je verschillende stijlen. Je kunt kiezen voor rustig of druk. En vaak bieden merken dezelfde zetel in diverse kleuren aan waardoor je niet eindeloos hoeft te speuren naar de goede maten.

LEES OOK
Zo richt je het best een L-vormige woonkamer in

Lees verder onder de advertentie

Elementen zetel shoppen…

Bron: beeld: weer verliefd op je huis, aflevering 7 seizoen 17 | styling Eva van de Ven | fotografie Sonja Velda