Rustig knallen: met één eyecatcher van basic interieur naar woonkamer met pit

Heb je een neutraal of basic interieur en vind je het lastig om wat nieuws te proberen, maar wíl je dat ene opvallende item dolgraag in huis? Met deze tips style je eyecatchers op een subtiele manier in je woonkamer. De perfecte kans om eens uit je comfortzone te stappen en je interieur meer pit te geven!

oranje lampenkap eyecatchers

Kleurrijke accessoires

Een absolute eyecatcher is, hoe kan het ook anders, kleur! Het leuke ervan is dat je het op allerlei manieren kunt toepassen. Kies je juist voor een tof contrast zoals groen tegenover roze? Of ga je de verdieping in met kleuren uit hetzelfde kleurpalet? 

Kleur is perfect toe te passen in accessoires. Zet bijvoorbeeld een kleurrijke kandelaar zoals deze in de vorm van een pauw op een wandplank of in een groepje op de salontafel, kies een keer voor een roze lamp of richt alle aandacht op de zetel met sierkussens vol kleur en prints. Stuk voor stuk kleine aanpassingen en dus ideaal voor iedwereen die een voorzichtige stap wilt wagen richting een meer uitgesproken interieur.

Opvallende kunst

Old but gold: met een spraakmakend kunstwerk aan de wand trek je de aandacht. Denk maar eens aan de grote portretten uit de gouden eeuw. Maar kunst gaat tegenwoordig verder dan een geschilderd portret boven de zetel. Stap eens uit je comfortzone en ga bijvoorbeeld voor een vloerkleed aan de wand. Je hebt keuze uit allerlei kleuren en vormen en daarom is deze wollige woontrend passend voor iedere woonstijl.

Een andere manier om voor een toffe blikvanger te zorgen, is door kleurrijke kunst toe te passen. Een leuke trend die je tegenwoordig steeds vaker ziet is net-niet-abstracte schilderkunst in snoepkleuren. Zeker weten dat je ogen daar naartoe getrokken worden. Ook andere kunstwerken met kleur doen een heleboel goed. Speel met de kleuren die bij je interieur passen en ontdek hoe jij net dat ene stapje uit je veilige interieur kunt zetten.

Net-niet abstracte kunst
vtwonen – weer verliefd op je huis, seizoen 9 aflevering 7 | styling Wendy Verhaegh | fotografie Barbara Kieboom

Grote plant

Met groen in de kamer maak je al snel verschil: een frisse kleur, gezonde lucht en een toffe toevoeging aan een basic interieur. Als je het spannend vindt om een opvallend item toe te voegen, is een plant ideaal. Om van dat groen een blikvanger te maken, geldt de regel: hoe groter, hoe beter. Laat een grote plant stralen in een stijlvolle pot in een hoek of naast de zetel. Geschikte planten als eyecatchers zijn: Strelitzia Nicolai, Kentia Palm, Monstera Pertusum en de Ficus Lyrata.

Vind je een XXL-kamerplant net iets te veel van het goede? Dan kun je een groep kleinere planten bij elkaar zetten. Dit zorgt nog steeds voor de blikvanger waar je naar zoekt, maar dan op een subtielere manier. Door met verschillende hoogtes te spelen, creëer je een speels effect.

blauw vloerkleed woonkamer

Vloerkleden

Natuurlijk kan een vloerkleed ook gewoon op de vloer. Door een vloerkleed in een speciale vorm te kiezen, geef je je interieur net wat meer sjeu. Denk bijvoorbeeld aan dit vloerkleed met ronde vormen.

Ook met kleur kun je het vloerkleed goed laten opvallen. Voor een rustig geheel kies je een vloerkleed in één kleur die matcht met de rest van je interieur. Heb je bijvoorbeeld veel roze tinten in huis? Dan staat een felroze of paars vloerkleed daar prachtig bij. Voor nog meer pit kun je bijvoorbeeld vloerkleden layeren of voor dit terrazzo vloerkleed gaan. De kleurrijke spikkels maken overal meteen een feestje van.

grijs vloerkleed

Tot slot: een XXL-vloerkleed. Dat valt pas op! Zorg ervoor dat het grote vloerkleed onder meerdere meubels terecht komt. Bijvoorbeeld onder de zetel, salontafel en televisiekast, zoals je in deze grijze woonkamer ziet. Op die manier creëer je het effect van een afgesloten ruimte, maar zorg je bovenal voor een mega blikvanger!

nog meer: woonkamer