Suikerzoete trend: net-niet-abstracte schilderkunst in snoepkleur maakt een opmars

Het verlangen naar zoet overvalt de beste bij tijd en wijlen. Deze craving naar suiker kun je nu echter ook op stijlvolle manier omarmen, door de kunsttrend van 2022 in huis te halen. Net-niet abstracte schilderkunst in snoepkleurtjes maken namelijk een opmars.

Net-niet abstracte kunst

Extra belang van thuis

In roerige tijden waar een veilig thuis niet voor iedereen meer vanzelfsprekend is, is de plek die jij wel thuis mag noemen extra waardevol. Daarom mag je interieur juist nu nog wat extra aandacht krijgen, om echt te dienen als een veilig thuis waar je vrolijk wordt zodra je over de drempel stapt.

Zonnetje in huis

Dit zie je terug in de kunsttrend die opduikt anno 2022. De kleurrijke trend van net-niet abstracte schilderkunst is namelijk een ideale manier om je huis in handomdraai op te vrolijken, zonder al te veel fratsen uit te hoeven halen. Een simpel schilderij kan al dienen als een zonnetje in huis, ook op dagen waarop het even niet zo zonnig is in de nieuwsberichten.

Net-niet abstracte schilderkunst

Net-niet abstracte schilderkunst klinkt wat cryptisch. Het klinkt echter moeilijker dan het is. In abstracte schilderkunst ziet de kunstenaar af van elke relatie tot de visueel waarneembare werkelijkheid. Er wordt alleen gebruikgemaakt van kleuren, vormen en lijnen. Net-niet abstracte kunst is iets minder lastig voor het oog, maar alsnog te herkennen aan de opvallende vormen en kleuren, en het gebrek aan te duidelijke afbeeldingen.

LEES OOK
Glasheldere woontrend: zo stijl je transparante meubels

Ingetogen maar kleurrijk

Aangezien deze trend erg opvallend en kleurrijk is, kun je het kunstwerk an sich volledig het woord laten doen. Dit is vooral ideaal voor aanhangers van de minimalistische woonstijl, in wiens interieur heel veel kleur niet past. Hang het kunstwerk in dat geval op een prominente plek in huis, en houd de rest rustig. Een kleurrijk kunstwerk omringd door meubels in neutrale kleuren en accessoires van natuurlijk materiaal, oogt op die manier alsnog ingetogen.

Gewaagder geheel

Ben je echter fan van een kleurrijker interieur? Dan kun je naar hartenlust combineren. Ga bijvoorbeeld voor een gehele gallery wall, waarin je meerdere net-niet abstracte schilderkunst combineert. Wil je liever net een tikkeltje minder? Combineer de kunst dan met andere kleurrijke items zoals kussens of een velours stoel. Laat de kleuren uit het kunstwerk terugkomen, voor een kleurrijk en toch rustig geheel.

LEES OOK

Dit zijn de kenmerken van de woonstijlen. Welke past bij jou?

nog meer: woonkamer