Deze planten werken perfect als roomdivider

beeld vtwonen Beeld

Een roomdivider is simpelweg bedoeld om een ruimte op te delen. Je creëert er een gevoel van geborgenheid en gezelligheid mee in een grote of kleine ruimte. Vaak worden grote kasten of kamerschermen gebruikt om een ruimte op te delen, maar ook planten kunnen prima worden ingezet. Deze bloeiers zijn perfect te gebruiken als planten roomdivider.

Lees verder onder de advertentie

Bamboe

Bamboe wordt vaak als schutting of erfafscheiding gebruikt in de tuin, dus waarom niet als roomdivider in huis? Met bamboe kun je het perfecte ‘muurtje’ maken. En omdat het een volle plant is, kun je ook direct veel privacy creëren. Je kunt er namelijk lastig doorheen kijken als je er een aantal naast elkaar zet.

Monstera

Als je een beetje plantenkennis hebt, dan is de Monstera je waarschijnlijk wel bekend. Deze prachtige kamerplant kan vrij groot worden. Niet altijd hoog, maar wél breed. Als je de Monstera op stok koopt, zal-ie wel hoger worden. En door de vele bladeren ideaal om in te zetten als planten roomdivider. Omdat de kenmerkende bladeren gaten hebben, zal de ruimte niet geheel worden ‘afgesloten’, maar juist veel lucht en licht doorlaten.

Je kunt de Monstera natuurlijk altijd zelf de hoogte in brengen door hem in een hoge bloempot te plaatsen of een brede, hoge plantenbak. Of zet de bloempot simpelweg op een leuke plantentafel.

Lees verder onder de advertentie

Ficus Lyrata

De Ficus Lyrata met haar prachtige bladeren is verkrijgbaar in veel verschillende maten en hoogtes. De plant kan van zichzelf vrij hoog groeien, al heeft dat natuurlijk wel tijd nodig. Bij een goede verzorging zullen ook de bladeren steeds groter worden, wat deze vioolbladplant super geschikt maakt als roomdivider. En een echte eyecatcher voor in huis.

Epipremnum

Deze plant, de Epipremnum, had je misschien minder snel verwacht als roomdivider, omdat je de plant vaak ziet als hang- of klimplant. Maar juist hierdoor kan deze vlotte klimmer perfect dienen als groene roomdivider. Je kunt hem bijvoorbeeld bevestigen op een kamerscherm! In het voorjaar groeit de Epipremnum met voldoende licht vrij snel, dus perfect om de plant dan in huis te halen.

Kentia

De prachtige Kentia palm met veerachtige bladeren groeit mooi de hoogte én breedte in. Perfect dus om een ruimte mee op te delen. Plaats er een aantal naast elkaar in bijvoorbeeld een plantenbak. Je haalt er daarnaast ook meteen een tropische sfeer mee in huis. Win-win!

Lees verder onder de advertentie

Areca

De Areca lijkt een beetje op de Kentia palm van hierboven. Het blad is alleen iets smaller en zachter. Daarnaast groeien ze meer op elkaar dan bij de Kentia palm. Dat zorgt ervoor dat de Areca goed ingezet kan worden als planten roomdivider die ook meteen veel privacy biedt. Door de tropische bladeren is er namelijk bijna geen inkijk.

Bron: beeld: vtwonen 05-2019 | Styling Moniek Visser | Fotografie Stan Koolen

Lees verder onder de advertentie