Deze 5 interieurtrends zien we niet meer terug in 2022

beeld vtwonen Beeld

Out with the old, in with the new! Bij een nieuw jaren horen nieuwe trends en daarmee zeggen we ook vaarwel tegen een aantal trends van afgelopen jaar. Déze interieurtrends laten we achter in 2022.

Lees verder onder de advertentie

1. Pastelkleuren

De eerste van de interieurtrends die we achter ons laten, is die van de pastelkleuren. Let wel: daarmee bedoelen we écht pastel. De lichte, vrolijke kleuren blijven, maar maken plaats voor meer schemerige tinten die warmte brengen. Denk aan een oudroze kussen in plaats van babyroze en een stijlvolle vaas in steengroen in plaats van pastelgroen.

2. Rommelig ogende banken

Comfort kwam voorop bij het kiezen van banken in de laatste jaren. Groot, behoorlijk log en heel zacht. Dat soort banken zullen we minder zien in 2022. Deze rommelige exemplaren maken plaats voor strakkere modellen met een chromen omlijsting. Chiquer, maar stiekem nog steeds hartstikke comfortabel.

3. Monstera-bladprint

Monstera-blad is hot. Niet alleen heeft zo’n beetje iedere interieurjunkie de plant zelf wel ergens in huis staan, vooral ook de print van het blad was niet weg te denken in 2021. Borden, dekentjes, kussens: you name it, de monstera was er. Dit zal gaan verschuiven en plaats maken voor – houd je vast – paddenstoelendessins.

Lees verder onder de advertentie

4. Glazen lampen

In 2022 zullen we ook vaarwel zeggen tegen glazen lampen. ‘Globe lights’ behoren tot het verleden. We gaan voor een warme sfeer met mooie schaduwen, dankzij de papieren lampen. Leuk als hanglamp in plaats van je standaard glazen lamp, maar ook een papieren tafellamp doet het heel goed.

5. Colorblocking op de muren

Veel mensen zijn in de afgelopen jaren voor een gedurfde muur in hun huis gegaan. Colorblocking was erg hot. De statementmuur blijft, maar het colorblocking met verf wordt minder. We gaan wel veel behang zien met gedurfde printjes, zoals (zie 3) paddenstoelen, abstracte vormen en planten in artdeco-stijl. Mooi!

Helemaal on trend

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen styling 06-2020