De kracht van een witte muur

Print links: Ögon Cacao van de Zweedse grafisch ontwerper Olle Eksell. Bijzettafel Kwantum. Vaas Muuto. Wandlamp Tonone Bolt. Bank gekocht tijdens een garagesale. Plaid op bank Adelheid Laden. Kussens: bruin Hay, cognac Leen Bakker, gestreept Hay, wybers Ikea. Print achter bank foto van dochter Meis gemaakt door Maaike en geprint op Gekkotex, een zelfklevend polyester. Vloerkleed kringloop. Sneakers Atlantic Stars. Rode bijzettafel Puik Hinge. Witte bijzettafel Hay. Mok HKliving. Vloer van Amerikaans eiken lag er al. Muurverf wit RAL 9016 van Sikkens. Beeld

De echte kleurliefhebbers onder ons gaan bij het kiezen van een kleur op de muur logischerwijs meteen voor, jawel, kleur. Maar wees daar niet te snel mee! Een witte muur is namelijk ook een goede optie als je wilt gaan voor kleur. Huh? Horen we je denken. Maar écht. Wij leggen je de kracht van een witte muur uit.

Lees verder onder de advertentie

De beste basis

We zullen maar meteen met de spreekwoordelijke deur in huis vallen. Een witte muur is een goede optie als je eigenlijk van kleur in huis houdt, en wel om het volgende. Het geeft je precies de minimalistische basis die je nodig hebt om verder al je bonte woonwensen in vervulling te kunnen laten gaan! Op een muur met een witte kleur kan eigenlijk alles. Je bent vrij om te gaan voor die knalrode bank, en daarnaast een felgeel bijzettafeltje is ook helemaal geen probleem. Doordat je eigenlijk geen rekening hoeft te houden met de muur (want wit staat immers overal mooi bij), ben je een stuk vrijer qua keuzes.

Witter dan wit

Net ingetrokken in een nieuw huis waarvan de muren nog wit zijn van de vorige bewoner? Verf de muren dan tóch nog een keer opnieuw wit. Waarom? Zou je denken. Maar zodra je deze klus geklaard hebt zul je begrijpen waarom. Écht witte muren geven namelijk een fris gevoel en muren die al een aantal jaar geleden geverfd zijn zitten meestal onder de vlekken. Deze vlekken vallen op het eerste gezicht niet op, maar zijn zeker aanwezig!

Bron: vtwonen 10-2021 | Productie en Fotografie Corine Hoge Bavel | Tekst Marion de Boer

Lees verder onder de advertentie
Lees verder onder de advertentie