6x maak het knus in de woonkamer

beeld vtwonen Beeld

Het is herfst! Dat betekent dat we weer meer binnen zijn. De hoogste tijd dus om je woonkamer een make-over te geven en het er gezellig en knus te maken. En nee, dat hoeft écht niet ingewikkeld te zijn.

Lees verder onder de advertentie

Ga voor warme kleuren

Als het buiten koud is, wil je dat het binnen warm en gezellig is. Om dit te bereiken kun je natuurlijk de thermostaat hoger zetten, maar het oog wil ook wat. Ga daarom voor warme kleuren en combineer deze met elkaar. Denk aan rood, oranje, geel, terracotta en roodpaars.

LEES OOK
Deze tafellampen geven dezelfde sfeer als kaarslicht

Kaarsen en lampjes

Om het binnen licht te maken, kun je gaan voor één grote lamp, maar de kans bestaat dat het dan al vrij snel lijkt alsof je in een tandartspraktijk met tl-buizen zit. Kleine lichtpuntjes verspreiden door de hele woonkamer zorgt voor meer sfeer. Een aantal mooie kandelaren op een kast, een klein lampje in de hoek van de kamer en wat mooie kaarsen op je salontafel.

Lees verder onder de advertentie

Plaids en kussens

Om het warm te krijgen, kun je lekker onder een kleedje op de bank gaan liggen. Alleen al door ze neer te leggen, in combinatie met mooie kussens, zorg je voor een optisch warme sfeer. Ga voor plaids en kussens van mooie materialen, zoals velvet, rib of teddystof.

Natuur naar binnen

Als we niet naar buiten kunnen om de natuur te ervaren, halen we haar toch naar binnen? Wat dacht je van mooie droogboeketten in warme tinten? Of een paar lekker groene planten. Mooie pot of vaas eromheen, moet jij eens kijken hoe knus dat staat in je woonkamer!

LEES OOK
Wegkruipen: de mooiste (en warmste) plaids voor in huis

Lees verder onder de advertentie

Maak het persoonlijk

Warmte creëer je door je persoonlijkheid terug te laten komen in het huis. Een paar mooie foto’s aan de wand of op een kast, een souvenir dat je doet denken aan een fijn moment of iets wat laat zien wat jouw hobby is. En dat kan allemaal net zo stijlvol als jij het wilt.

Ronde vormen

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar ronde vormen geven een strak interieur een vriendelijkere, warmere uitstraling. Ga voor een nieuwe salontafel die rond is of houd het klein door ronde waxinelichthouders neer te zetten. Succes gegarandeerd.

Maak het knus!

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: vtwonen 09-2021 | Fotografie Irisdorine | Styling Liza Wassenaar