5 slimme tips voor een tv-meubel in een hoekopstelling

beeld vtwonen Beeld

De televisie een goede plek geven kan nogal een puzzel zijn. Lang niet altijd past het zwarte gevaarte in het midden van een wand. Soms is de beste plek voor de tv in de hoek. Alleen hoe zorg je nou dat een tv-meubel in hoekopstelling matcht met de rest van je interieur? Wij hebben wat praktische tips voor je.

Lees verder onder de advertentie

Waar laat je de tv?

Nog altijd is de televisie in veel woonkamers een belangrijk onderdeel. Hoewel menig interieurliefhebber niet zo blij wordt van het ‘zwarte gat’ aan de muur, verkiezen we de Netflix-avondjes boven de looks. Maar wees gerust, er zijn genoeg manieren om de tv stijlvol weg te werken.

Tv in de hoek

Het kan zijn dat bij jou de beste plek voor de televisie in de hoek van de woonkamer is. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld wanneer de kachel of open haard de centrale plek in de woonkamer inneemt (leuk idee: ga eens voor de haard en tv-meubel ineen). Maar ook als je een kleine woonkamer hebt en creatief moet zijn met de beschikbare ruimte.

De grote vraag is dan: hoe plaats je een tv in de hoek op een functionele én stijlvolle manier? Een paar tips.

Lees verder onder de advertentie

1. Tv-meubel in een hoekopstelling

De makkelijkste manier is om een tv-meubel te zoeken in een hoekmodel. In een hoek van negentig graden past zo’n kast perfect. Belangrijk is wel om de diepte van de kast en de breedte van de televisie op te meten. Het zou jammer zijn als het hoekmeubel niet strak tegen de muur staat.

2. Hoek tv-kast

Het aanbod tv-meubels in een hoekmodel is schaars. Uiteraard kun je een recht tv-meubel ook schuin tegen de muur zetten. Of wat dacht je van een hoek tv-kast? Zulke wandkasten zijn op maat te maken of wanneer je een beetje handig bent, waag je een DIY-poging. Slim is om de televisie aan een draaibare beugel te hangen, zodat je hem als het ware uit de kast kunt draaien.

Tip: combineer een dicht gedeelte met een open gedeelte. Achter de deuren of lades is plek voor geluidsinstallaties en andere apparatuur, in de open vakken stal je de mooiste woonaccessoires uit.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Ga zelf aan de slag met deze tv-wandkast met schuifdeur

“Slim is om de televisie aan een draaibare beugel te hangen, zodat je hem als het ware uit de kast kunt draaien”

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

3. Plank aan de muur

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Een plank in de hoek monteren waar de tv op kan staan, is een simpele manier om je ‘probleem’ op te lossen!

4. Wandpanelen

Wil je liever niet in de weer met kasten en houd je van een minimalistische look? Er bestaan wandpanelen waar je de tv aan kunt hangen. Het paneel plaats je in de hoek van de kamer en draai je gemakkelijk alle kanten op. Enig nadeel is het gebrek aan opbergruimte.

5. De tv integreren in de ruimte

Wanneer je het juiste hoek tv-meubel hebt gevonden, komt de volgende stap: het integreren van de tv in je interieur. Een tv die een elegant onderdeel is van de ruimte en geen zwarte stoorzender: het kan echt! Je kunt de tv achter deurtjes plaatsen of tussen posters en schilderijen hangen voor een unieke gallery wall.

Lees verder onder de advertentie

Tip: wil je dat de televisie minder ‘hard’ oogt in de ruimte? Zet hem niet op een wit meubel en tegen een witte muur, dat zorgt voor een hard contrast. Door de muur een kleur te geven, gaat de tv meer op in de ruimte.

Tv-meubel in hoekopstelling combineren met de rest

Ten slotte rest nog een laatste, maar misschien wel belangrijkste vraag: wat doe je met de rest van de meubels? Waar zet je de zetel als de tv in de hoek staat?

Bedenk eerst waar jij het allerliefst zit als je televisie kijkt. Het is wel zo fijn als je niet constant je nek hoeft te draaien. Durf ook out-of-the-box te denken. Een hoek in de woonkamer inrichten met een comfortabele fauteuil vol kussens en een bijzettafel kan ook de perfecte plek zijn om mooie films te kijken.

Lees verder onder de advertentie

Tip: Hangt je tv aan de muur in de hoek met daaronder een recht televisiemeubel? Laat het meubel doorlopen en gebruik een deel als bankje voor bijvoorbeeld bij de eettafel.

LEES OOK
Van kale tv-hoek tot sfeervolle plek

Bron: Beeld 1: vtwonen weer verliefd op je huis, seizoen 5 aflevering 4 | styling Fietje Bruijn | fotografie Barbara Kieboom. Beeld 2: vtwonen 06-2018 | styling Leonie Mooren | fotografie Anouk de Kleermaeker.

Lees verder onder de advertentie