Zomer in huis: 3 tips voor het ultieme vakantiegevoel

De dagen worden opnieuw langer: het voorjaar staat voor de deur. Hoog tijd dus om je interieur op te frissen en klaar te maken voor de eerste warme dagen. Een aantal vrolijke planten en natuurlijke materialen zorgen in no time voor een vroeg vakantiegevoel. Van je woonkamer tot het terras en de slaapkamer, met onderstaande tips is de lente zo in het land!

Tropical vibes

Wie lente zegt, zegt groen. Een aantal goedgekozen planten maken je voorjaarshuis in een klap levendig. Ze zorgen voor een warme en zomerse uitstraling én ze zijn ook nog eens heel erg praktisch: ze zuiveren de lucht en verbeteren de akoestiek. Bovendien kan je ze gemakkelijk eens van plaats wisselen; ideaal voor al wie zo nu en dan te kampen heeft met ‘veranderdrang’. Om diepte te creëren, gebruik je planten in verschillende tinten groen. Dat geeft een speels effect en maakt je instant blij!

Rotan als terras-troef

Heeft jouw interieur niet meteen een opfrisbeurt nodig, maar kan het terras wel een lentemake-over gebruiken? Met een aantal rotan lampen creëer je een zomerse vakantiesfeer. Rotan is een natuurlijk materiaal, waardoor je je meteen in het Zuiden waant. Deze eyecatchers verdienen dan ook een echte ereplek op je terras. Naast rotan lampen bestaan er ook rotan plantenpotten die je kan vullen met tropische – of minder tropische – planten. Het groen staat mooi in contrast met de naturelle tinten van de lamp, wat geheel interessant houdt.

Hemels slapen

Het beste aan een zomerse vakantie? Slapen onder de blote hemel. Je slaapkamer voorzien van een sterrenhemel is – tenzij je er uren schilderwerk voor over hebt – geen optie, maar je kan het idee wel nabootsen door te kiezen voor een hemelbed. Wie geen bed met hoog frame heeft, gaat zelf creatief aan de slag met een laken en dunne houten balken. Wanneer je de muren ook nog eens voorziet van een lichtblauwe tint, is rust gegarandeerd!

Bron: Intratuin | Fotografie Louis Lemaire, Rob van der Vet (beeld 1), Fotografie Jonah Samyn | Styling Ozanne en Guillemine Mertens (beeld 2), vtwonen december 2014 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman (beeld 3)

nog meer: Wooninspiratie