Zomer in Antwerpen: 3 must-visit zomerbars

beeld vtwonen Beeld

Een vakantiegevoel zonder op reis te gaan? Ja, dat kan. Geniet van het shabby-chic sfeertje van Smokey Jo’s Garage, drink een zomerse cocktail in Bar Gloed of voel het zand tussen je tenen in de Panorama Zomerbar. Deze Antwerpse bars combineren het effect van de Costa del Sol met het bruisende stadsleven. Vergeet de zomer van ’69: de summer of ’16, díe wordt pas geweldig.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Smokey Jo’s Garage

Het concept: Summer Josephine’s palmde de binnentuin van de stadsbrouwerij De Koninck twee zomers lang in. Nu is het tijd voor iets anders: Smokey Jo’s Garage. ‘Smokey’ verwijst naar de barbecue-scène in de Verenigde Staten en ‘Jo’ komt van Wild Jo, een bier van brouwerij De Koninck. ‘Garage’, omdat de garage van de brouwerij dienst doen als locatie voor de zomerbar.

Lees verder onder de advertentie

Eten en drinken: de nadruk ligt op de slow BBQ-techniek uit de ‘Dirty South’ van de VS. Elke zondag is er een XXL-BBQ. Bestel zeker een drankje bij barman Dries Botty: hij werd uitgeroepen tot beste barman van België in 2016.

Look and feel: het interieur van Smokey Jo’s Garage bestaat voornamelijk uit gerecycleerde spullen. Dat zorgt voor een shabby-chic sfeertje. In de garage vinden kinderworkshops plaats en de tribune met vliegtuigzitjes doet dienst als cinemazaal. Er is ook een boomhut voor zo’n 20 personen die volledig in het teken staat van ambachtelijke bieren.

Praktische info: Boomgaardstraat 17, 2000 Antwerpen op de voormalige opslagplaats van Stadsbrouwerij De Koninck. Van 9 juni tot 4 september.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Bar Gloed

Het concept: tot begin oktober vind je in de bekende A-Tower Bar Gloed. Deze zomerbar nestelde zich ‘maar’ op de 4de van 24 verdiepingen, maar dat levert al een picture perfect zicht op de stad op. Je kan er brunchen, lunchen, avondeten of gewoon iets drinken.

Eten en drinken: hier eet je gerechten met biologische streekproducten van ‘The Grateful Grill’. In het weekend kan je hier ook brunchen. Bar Gloed is het uitgelezen adresje voor een kop koffie, een zomerse cocktail of aperitief of een lekker lokaalbier.

Look and feel: naast de geweldige skyline is er ook een groot zonneterras. Er staan picknicktafels en er is een waterpartij voor kinderen of volwassen waterratten. ‘Gloed’ verwijst naar de roestkleurige ramen van de toren: die stralen een warme gloed uit in het zonlicht. En ook de tafels, stoelen, de bar en de toog kregen een gouden toets. Als de weergoden het laten afweten, kan je binnen schuilen. Het is er warm en gezellig, alsof alles in een gouden verfpot werd gedopt.

Lees verder onder de advertentie

Praktische info: Antwerp-Tower, Keyserlei 5, 2018 Antwerpen. Van 1 mei tot oktober 2016.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Panorama Zomerbar (Turnhout, provincie Antwerpen)

Het concept: op het terrein van de voormalige metaalfabriek Atelfond opent Panorama Zomerbar voor de tweede zomer op rij zijn deuren. Op donderdag is het apero-avond, op vrijdag krijgen onbekende artiesten een podium en op zaterdag staat er feestmuziek op het programma.

Eten en drinken: probeer zeker een van de originele cocktails of mocktails. Stijgt je drankje naar je hoofd, bestel dan een pizza, hamburger of bagel. Drink ook een verse en eerlijke koffie van de lokale branderij Tatí Coffee Roasters. Tijdens de zomermaanden kan je ook af en toe brunchen op zondag.

Look and feel: nestel je op de paletten met zachte kussens of in een strandstoel op het zand. De fabrieksgebouwen zorgen voor een industriële vibe, het zand tussen je tenen voor een tropical touch en de gekleurde vlagjes zijn de kers op de taart.

Lees verder onder de advertentie

Praktische info: Bareelstraat 42, 2300 Turnhout. Van 10 juli tot 11 september, elke dag vanaf 12u.

Bron beelden: Sven Van Roy (Smokey Jo’s Garage)