Zo maak je het huis hooikoorts-proof

De allereerste zonnestralen zijn een feit. En de eerste pollen ook… Ja, het hooikoortsseizoen is officieel begonnen. Gelukkig zijn er simpele manieren om de schade te beperken en dwarrelende pollen zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Lees onze tips voor een hooikoorts-proof huis!

vtwonen weer verliefd op je huis | aflevering 10 seizoen 13 | Stylist Liza in Utrecht | een hooikoorts proof huis

1. Stofzuigen

Door het in en uit wandelen en het openen van ramen en deuren, vliegen er veel pollen naar binnen die hooikoortsklachten veroorzaken. Om zoveel mogelijk van deze rondvliegende pollen te onderscheppen is het belangrijk om het huis regelmatig te stofzuigen. Neem alle hoeken mee en vergeet vooral de nauwe ruimtes onder de bank en het bed niet.

2. Veel wassen

Gordijnen, beddengoed en kussenslopen zitten binnen no time vol met stuifmeel. Laat de wasmachine in het hooikoortsseizoen dus liever een extra keer draaien en laat de was altijd binnen drogen. Nooit buiten, dan maak je het de pollen wel heel gemakkelijk. En hoewel een uitwasbare matrasbeschermer het hele jaar door een slim plan is, komt ie in de hooikoortsmaanden wel heel goed van pas.

3. Ramen dicht

Houd je ramen overdag en ’s nachts zoveel mogelijk gesloten. Frisse lucht in huis? Laat de boel dan vlak na een regenbui of vroeg in de ochtend doorwaaien, dan hangen de minste pollen in de lucht. Een andere manier om pollen te weren zonder alles potdicht te houden, zijn speciale horren die je tegen het raam bevestigt. Check dan wél of je er niet eentje aanschaft die alleen muggen tegenhoudt.

4. Pollenmagneet

Last but not least, kleed je voor het slapen gaan niet om in de slaapkamer en hang gedragen kleding in een andere ruimte. Kam ook voor je het bed instapt je haren goed uit en overweeg om ze iets vaker te wassen dan je gewend bent. Onze haren en kleding zijn zonder dat we het doorhebben namelijk een magneet voor pollen.

Zo haal je de lente in huis, zelfs als het regent.

Shop de stijl…

nog meer: Wooninspiratie