Zet die citytrip naar Zwolle maar op je verlanglijst

Foto van: Gillende Keukenmeiden Zwolle Beeld

Leuk natuurlijk, een citytrip naar de standaard steden, maar waarom geen omweg via Zwolle? Deze Hanzestad is een must visit voor wie van een historische binnenstad gevuld met hippe zaken houdt. Waar je eet, winkelt en slaapt? Noteer deze hotspots maar voor die volgende citytrip naar Zwolle.

Lees verder onder de advertentie

Foto van: @degillendekeukenmeiden

Foto van: Gillende Keukenmeiden Zwolle Beeld

Foto van:
@degillendekeukenmeiden

Foto van: Gillende Keukenmeiden Zwolle Beeld

Foto van:
@degillendekeukenmeiden

Een goed begin

Je hebt energie nodig om al die hotspots af te vinken op je citytrip naar Zwolle. Begin de dag daarom goed aan het Meerminneplein bij De Gillende Keukenmeiden. De koffie of thee staat middenin die verrukkelijke chaos voor je klaar. Wel even iets ter begeleiding bestellen hoor, wat dacht je van een verrukkelijke vegan worteltaart of een plak kleurrijke, huisgemaakte laagjescake? Het is trouwens toegestaan om later terug te gaan om te lunchen, want ook de broodjes zijn smakelijk. Maar het is hier bovenal knus en vreselijk gezellig.

Foto van: Moonloft Conceptstore Zwolle Beeld

Foto van: @moonloft

Foto van: Kootuur voor Haar Zwolle Beeld

Foto van: @kootuurvoorhaar

Foto van: Bagheera Zwolle Beeld

Foto van: @bagheerazwolle

Zwerven door Zwolle

Het is misschien wel de mooiste boekenwinkel van Nederland. Bij een bezoek aan Zwolle mag je Waanders in de Broeren daarom zeker niet overslaan. Je vindt de boekenwinkel in een heuse kerk. De metershoge boekenplanken zien er indrukwekkend uit in zo’n statige ruimte. Uitgesnuffeld tussen de boeken? Struin verder richting Moonloft, deze winkel heeft alles in huis wat leuk is. Van een mooie ring tot die leuke billenvaas én een retro fauteuil. Hoe heerlijk is het dat je dit alles vindt op één adres? Door naar Kootuur voor Haar, deze fijne boetiek heeft mooie merken en is gevestigd in een práchtig pand aan het Koningsplein. En tot slot sieraden shoppen zoals de locals doen? Bij Bagheera snappen ze hoe je jezelf moet versieren.

LEES OOK
8x heerlijke hotels waar je zou willen blijven wonen

Foto van: Bij Hartje Zwolle Beeld

Foto van: @bijhartjezwolle

Foto van: Méli Mélo Zwolle Beeld

Foto van: @melimelozwolle

Foto van: D’andrea’s Zwolle Beeld

Foto van: @d.andrea.s

De inwendige mens verzorgen op die citytrip Zwolle

Van winkelen krijg je trek. Zoals gezegd, is het natuurlijk toegestaan om terug te gaan naar De Gillende Keukenmeiden, maar volgens de insiders is Bij Hartje Zwolle de place to be voor de middag. Dit is de plek waar de lunchplank al een begrip was nog voordat het hip werd. Sluit de maaltijd zeker even af met de lekkerste appeltaart van de stad. Na een dag slenteren door de Hanzestad is het tijd voor de borrel. Het wordt nog lastig kiezen van de wijnwand bij Beautanica. Maar je hebt zeker de garantie van een wijn naar smaak. Liever aan het speciaalbier? Het Refter Stadscafé serveert meer dan 100 soorten.

Op zoek naar een adres voor ’s avonds op je citytrip? Méli Mélo is één van de hotspots van Zwolle. Een hippe tent in de oudste wijk van de stad waar het altijd een feestje is. Op de kaart vind je een mengelmoes aan keukens van over de hele wereld en dat maakt het juist verrassend leuk. Liever op chic? Word een graag geziene gast bij D’Andrea’s. De Italiaan met een vermelding in de Michelingids waar je na één keer eten als oude bekende wordt begroet. Pietro D’Andrea kwam van Napels naar Zwolle en nam al het goede mee. Wel ruim van tevoren reserveren.

Foto van: Jantjes Lief Zwolle Beeld

Foto van: @jantjeslief

Foto van: B&B De Pelsertoren Zwolle Beeld

Foto van: @de.pelsertoren

Lekker logeren in Zwolle

Het echte Zwolle beleven doe je bij Jantjes Verblijf, het appartement bóven de snoezige lunchroom Jantjes Lief. Dit is de ideale uitvalsbasis op je citytrip Zwolle, want je logeert letterlijk tussen de hotspots. Je hebt het niet van ons, maar het is ook nog eens prima geprijsd. Liever blijven slapen in een Zwols monument? Dan is B&B De Pelsertoren jouw stek. De toren is onderdeel van de oude stadsmuur, dus bij dit adres komt de geschiedenis van de stad pas echt tot leven.

Bron: beeld: verschillende B&B's, restaurants en winkels in Zwolle

Lees verder onder de advertentie