Zalige koffiedate bij Cafune in Brugge

beeld vtwonen Beeld

Cafune is een gevestigde waarde in Brugge. Hier vind je alleen unieke koffieblends van de hoogste kwaliteit. Stop er voor een take-awaykoffie, uitgebreid ontbijt of snuister eens rond in de kleine shop.

Lees verder onder de advertentie

Onberispelijke kwaliteit

Less is more. Unless it’s coffee.Dat is het motto van koffiebar en –shop Cafune. En gelijk hebben ze. Hier wordt koffie écht naar een hoger niveau getild. De uitbaters streven elke dag naar de hoogst mogelijke kwaliteit en serveren hun koffies vers, seizoensgebonden en afkomstig van duurzame plantages en leveranciers. Sinds kort branden ze die zélf in hun hoogsteigen brouwerij. Onberispelijke kwaliteit en versheid is trouwens de rode draad in heel de menukaart. Van de ovenverse cinnamon rolls over de yummiespeltpannekoekjes en cinnamon french toast tot de chocolademelk en yoghurtbowls: elke ochtend wordt alles helemaal from scratch bereidt.

beeld vtwonen Beeld

Heerlijk vertoeven

Hoewel alles verkrijgbaar is in take-away, loont het de moeite om je even neer te vleien. Niet alleen omwille van de zachte kussentjes op de banken, maar ook gewoon omdat het hier zo mooi is. Het interieur –met bakstenen muur, ruwe houten accenten en verlichtingspeertjes- oogt industrieel, maar toch warm en gezellig dankzij de warme tinten en materialen. De oude schoolstoelen zorgen voor een vintage touch, terwijl de plantjes en kaders aan de muur erg huiselijk aanvoelen.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

De perfecte koffiedate

Hoewel je het tegendeel zou vermoeden, heeft het woord Cafune niets met koffie te maken. Het is een Portugese term die je vrij kunt vertalen als ‘met je vingers door het haar van je geliefde strelen’. Als dàt geen reden genoeg is om hier je volgende koffiedate te plannen! Kun je er maar niet genoeg krijgen? Dan stop je gewoon even bij de kleine shop, waar je verschillende koffies, theemengelingen en accessoires vindt.

Praktische info

Academiestraat 8, 8000 Brugge.
Open: maandag, donderdag en vrijdag: 8u30 – 17u30, zaterdag en zondag: 9u – 18u.
Meer info via www.cafune.be

Lees verder onder de advertentie