De winkel van Katrein in Sneek

Zoals wel eens eerder vermeld, mogen wij kennis maken met de leukste, creatiefste mensen. We raakten in contact met Piety, eigenaresse van ‘de winkel van Katrein‘ in Sneek. Hier ontstond een spontane match, waar het volgende blogbericht met mini-interview en shoptips in Sneek uit voort is gekomen!

SNop

SN3
Kan je iets over jezelf vertellen?
Mijn naam is Piety van der Veer, 26 jaar en sinds vorig jaar oktober trotse eigenaar van ‘de winkel van Katrein’  in Sneek. Naast het runnen van de winkel, workshops en kinderfeestjes geven sta ik ook nog voor de klas. Ik ben 2 ochtenden en 1 dag in de week juf van een groep 1.

Je hebt ook een eigen ‘winkel/ woonkamer’, hoe moeten wij dat zien?
In de binnenstad van Sneek heb ik sinds oktober een eigen winkel met allerlei hebbedingen, woonaccesoires, sieraden, Hoooked zpagetti en veel nostalgie! Boven de winkel was een prachtige ruimte, deze hebben we omgetoverd tot een gezellig ‘woonkamer’ waarin een hele grote tafel staat waar we de kinderfeestjes en workshops geven.

Wat verkoop je allemaal in Katrein Kunst?
Ik verkoop van alles in de winkel, we zijn altijd op zoek naar spulletjes die hier in de buurt nog niet verkocht worden. Zo hebben we Hoooked zpagetti, Sari-design armbanden, Studio Ditte spulletjes, prachtige hangers van Clayre en Eef, Ouderwetse aankleedpoppen, Retro inpakpapier, en niet te vergeten schuifjes, rokjes en poppen van ons eigen merk Katrein Design.

Was het een droom van je om een eigen zaak te beginnen?
Om eerlijk te zijn niet, dit is pas iets van de laatste jaren. Maar als ik ergens voor ga doe ik het ook helemaal!

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Ik kijk heel graag in de bladen en in mooie winkels. Nu ik bij de groothandels kom doe ik ook veel inspiratie op. Ik probeer daarnaast goed te luisteren naar de klanten. Wat vinden ze leuk en wat missen ze nog.

Je geeft ook verschillende workshops, wat is jouw favoriet?
Mijn favoriet is toch wel de theepot pimpen! Dit is een papiermache theepot die helemaal gepimpt wordt met allerlei mooie spulletjes. Aan het eind van de workshop is de theepot een prachtige woonaccecoire.

Op de website zien we veel vrolijke kleuren, is dat waar Katrein Kunst ook voor staat?
Ja helemaal! Katrein houdt niet van saai, en het mag best een beetje anders dan anders!

Heb je nog dromen/plannen voor de toekomst?
Ik hoop lekker door te kunnen gaan met de winkel! Het is een feestje om alles zelf uit te mogen zoeken en vervolgens in te mogen pakken voor de klant. Binnenkort gaat de website online en ben ik helemaal blij!

De leukste winkeltjes in Sneek

Sneek is een prachtige plek in het noorden van Friesland. Veel mensen kennen Sneek natuurlijk van de Sneekweek. Een week vol zeilen, feest en genieten van deze prachtige plaats. Naast de Sneekweek kan je je natuurlijk ook vermaken in Sneek zelf. Een stad die volgens Piety vol zit met de leukste winkeltjes! Speciaal voor 101 heeft zij een hele fijne selectie gemaakt!

Efdé
Efdé Sfeerwinkel is dé koffie- en thee specialist van Sûdwest Fryslân  en is te vinden in de Kruizebroederstraat te Sneek. Maar behalve  kasten met koffie en thee staat de winkel ook vol met chocola, koekjes, nougat, siropen en fudge. Met non food artikelen zoals servetten, serviezen (o.a. Bunzlau en Froukjes Servies), windlichten  en etageres kan dit gemakkelijk worden gecombineerd tot een origineel en bruikbaar kado. Kom eens kijken!

Dress Your Kidz
Aan het Grootzand 59 in Sneek kun je bij Dress your kidz terecht voor hippe baby- en kinderkleding. Ze verkopen oa de merken: Bampidano, O’Chill, Pogi B,Pom Pom, The dutch design bakery, VinRose en Z8. Voor een leuk kraamkadootje kun je ook bij Dress Your Kidz  terecht. Kan je niet kiezen? Dan is de kadobon natuurlijk altijd ook een goede keuze. Iets leuks gezien, maar toch niet meegenomen? Er een webshop waar je gemakkelijk kan bestellen en betalen middels ideal, overboeken maar ook achteraf betalen is geen probleem. Daarnaast wordt het pakketje ook nog gratis verzonden! Of kan je ervoor kiezen om het op te halen in de winkel. Dit kan je allemaal binnen het bestelproces aangeven. Veel winkelplezier bij Dress your kidz in Sneek!

Decorette
Welkom in de winkel vol van kleur. Decorette is een winkel die 6 wanden van je huis kan bekleden. Behang, gordijnen, raamdecoratie, verf, pvc- laminaat- vloerbedekking en mooie accessoires… En de 7de wand buiten, voor een mooi terrasscherm of markies! Inspiratie is hier zeker op te doen.

Nio & Elva
Nio & Elva is een eigentijdse winkel aan de gracht in de binnenstad van Sneek. Tegenover het Fries Scheepvaartmuseum en Weduwe Joustra, bekend van 6 generaties Beerenburg. Verder vind je bij Nio & Elva in de buurt nog tal van leuke winkels en niet te vergeten Min12, met het lekkerste ijs uit de wijde omgeving! De collectie is vooral gericht op de keuken, maar je vindt er ook prachtige woonaccessoires, verlichting, kussens, meubels … Al het moois komt voornamelijk uit het hoge noorden … Scandinavie!  Nio & Elva in het kort … Kook-Woon-Geniet!

De Korenbloem
Moe van het winkelen of gewoon zin in iets hartigs of zoetigheid? Bezoek dan banketcafé De Korenbloem- uniek in Sneek! Voor een broodje gezond bijvoorbeeld, of de specialiteit van het huis: een heerlijke hazelnootpunt. Schuif aan, proef de gezelligheid en laat je voorzien van een lekker drankje! Alles is vers bereidt en er is altijd voldoende keus.

De Meerpaal
Met uitzich op de waterpoort  heeft een Meerpaal een prachtige locatie in Sneek. Niet alleen de locatie is super ook het aanbod in kleding en schoenen (shabbies) is super. Van stoere tot romantische kleding, je slaagt altijd! Zeker de moeite waard om even een stukje om te lopen

Bloem en styling Valentijn
Valentijn is al jarenlang een begrip in Sneek en ver daar buiten. Opdrachten komen vanuit het hele land en zelfs in het buitenland heeft Valentijn een goede naam. Het gezicht van Valentijn is Hanneke Frankema en zij heeft meerdere (internationale) prijzen gewonnen voor haar bijzondere creaties. Niet voor niets draagt zij de titel: Meesterbindster. Creativiteit en kwaliteit zitten in heel Valentijn. In haar medewerkers, in de boeketten, in de arrangementen, in het assortiment, in de winkel, in de projecten, in de service en in de styling. Een bezoekje waard dus!

Workshops
Speciaal voor de zomer heeft Katrein Kunst leuke workshops voor kinderen! Zo kan je een strandhuisje (met of zonder vogel) maken, een vuurtoren en houten slippers. De workshops duren ongeveer een uur. Kijk voor meer informatie op de website van Katrein Kunst, hier vind je ook meer informatie over andere (leuke!) workshops.

nog meer: