Waar laten we de hond? Zo vind je de beste plek in huis

Beige fauteuil Todd € 955,- (vtwonen.be). Ronde metalen tafel met antieklook € 79,99, speelgoedkikker voor dieren € 15,99, wollen tapijt, 160×230 cm € 249,- (zarahome.com). Glazen vaas Una € 27,- (bolia). Hondenhalsband Doga, steengrijs met roségoud € 39,95, witte massief betonnen voerbak € 59,95 (dogahaves). Op maat gemaakt linnenlook kussen, stof uni grof, 50x70x6 cm € 72,78 (nofruit).  Beeld

Natuurlijk hoort de hond er helemaal bij, maar de meeste viervoeters vinden het ook prettig om een plekje voor zichzelf te hebben. Maar waar? Van deze plekken begint jouw hondenvriend meteen te kwispelen.

Lees verder onder de advertentie

Ontdek hoe je deze stijlvolle houten hondenmand maakt.

Rustige plek

Een hond heeft in huis een eigen plekje nodig waar hij zich veilig voelt en tot rust kan komen. Dit betekent niet een plek afgezonderd van zijn baasjes – bijvoorbeeld op de gang – want honden zijn gezelschapsdieren en willen juist graag bij je in de buurt zijn. Maar omdat je misschien niet wilt dat de bench of hondenmand jouw halve woonkamer overneemt, is een hoekje of een nis ideaal. Zo voelt de hond zich geborgen en staat het voor de rest van de familie niet in de weg.

Kies verder niet voor een plek in de zon of dicht bij de verwarming. Probeer tocht ook te vermijden, evenals harde geluiden van televisie of boxen. Zo vind je de meest ideale plek in huis.

Lees verder onder de advertentie

Hondproof wonen

Heb je er goed over nagedacht en ben je helemaal klaar voor de komst van een pup of oudere hond in huis? Dan is er nog iets dat je thuis misschien moet aanpassen of waar je in ieder geval rekening mee moet houden. Een hond ligt namelijk niet alleen in een mand of bench, ze brengen ook aardig wat tijd op de vloer door. Een vloer die goed schoon te maken is, is een pre als je je interieur mooi wilt houden. Gladde vloeren, tegels en hardhouten vloeren zijn prima. Vloerbedekking is een wat lastiger verhaal.

Vind je het maar al te gezellig als jouw hond af en toe de bank op springt? We geven je groot gelijk! Maar houdt er wel rekening mee dat de bank kan beschadigen door nagels of een halsband. Ook kan de bank sneller vies worden door een natte vacht, modder of zand. De oplossing? Schaf een stijlvol plaid aan en probeer je hond aan te leren dat het plaid zijn of haar plek op de bank is. Zo is je trouwe viervoeter toch in de buurt, maar blijft jouw mooie bank bespaard.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Hondenhuisje maken

Wanneer jouw trouwe viervoeter een eigen huis verdient, dan hebben we een mooi DIY-project voor je. Dit hondenhuis maak je van vurenhout en kun je daarna een lik verf geven in je favoriete kleur. Een fijn hondenkussen erin en de hond is je eeuwig dankbaar. Kijk hier voor het stappenplan voor het hondenhuisje.

Voor je trouwe viervoeter…

Bron: Beeld 1: vtwonen 05-2022 | styling Kim van rossenberg | uitvoering Richard van Meerveld | fotografie Sjoerd Eickmans | Beeld 2: vtwonen 07-2012 | Fotografie FotoLemaire | Productie Myla Griese

Lees verder onder de advertentie