vt ♥ Praag

beeld vtwonen Beeld

Een citytrip naar Praag is: je vergapen aan art nouveau architectuur, lokale wijn proeven in knusse barretjes, retro- en designwinkels afstruinen en picknicken op een eilandje in de rivier de Moldau. We lichten 5 plekjes uit die je niet mag missen.

Lees verder onder de advertentie

Mové Mĕsto, de Nieuwe Stad

De Nieuwe Stad klinkt opmerkelijk voor een wijk waarin de eerste stenen in 1348 werden gelegd, maar eerlijk is eerlijk: dat is later dan die van het oude gedeelte. Rond de vorige eeuwwisseling werd hier gretig in art nouveau stijl gebouwd, wat flink wat zwierige gevels heeft opgeleverd. De Nieuwe Stad was het decor van de Fluwelen Revolutie in 1989 die uiteindelijk tot de val van het communisme leidde. In de periode hierna ontdekte Praag opnieuw haar identiteit.

  • Bij restaurant Red Pif vinden ze wijn heel belangrijk, getuigen zelfs de shutters
  • Boekjes, hoesjes, bakjes: alles van papier met grafische tekening vind je bij Papelote
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Staré Mēsto, de Oude Stad

Het Middeleeuwse centrum van de stad wordt ook wel de Gouden Stad genoemd, omdat het zo sprookjesachtig mooi is. Overal steken gouden torens bovenuit. In een doolhof van straatjes vind je gezellige eettentjes, theaters, boetieks en tal van pleintjes om even te gaan zitten.

  • Praagse bloempracht bij Metamorphosis
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

In het groen bij de Moldau

Het lijkt wel een openluchtmuseum, daar aan de andere kant van de rivier de Moldau. Zonnebaden aan de rivier, dwalen door het Franz Kafka Museum of een salade eten boven op de heuvel met panoramisch zicht over de stad: het heuvelachtige, groene stadsdeel met veel historische gebouwen en musea leent zich perfect voor een dagje in de laagste versnelling.

  • Terras en uitzicht vanaf het Strahov Klooster
  • Zicht op en vanaf de Karelsbrug
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Bron: vtwonen 09-2018 | Fotografie Denise Keus | Tekst Lotje Deinum