Verantwoord spelen

Spelen is voor baby’s en kinderen heel belangrijk. Door te spelen, ontwikkelt je baby of kind zich zowel geestelijk als lichamelijk. Maar waar begin je met je zoektocht naar leuk en verantwoord speelgoed? Vaak zie je in een speelgoedwinkel door de bomen het bos niet meer, ben je vooral bezig met wat je wilt kopen en sta je er niet bij stil of je keuze verantwoord is. Toch is het goed om soms stil te staan bij het speelgoed dat je koopt.

verantwoord spelen

Houten speelgoed

Hout is duurzamer, zeker wanneer het van een goede kwaliteit is kan het een hele leven meegaan. Vraag het maar na: oudere mensen zullen wel nog ergens hun onverwoestbare houten speelgoed van vroeger hebben liggen. Het speelgoed van kunststof zal het in de meeste gevallen niet overleefd hebben.

Voor sommige mensen kan ook het uiterlijk van hout een rol spelen om te kiezen voor verantwoord speelgoed. Houten speelgoed heeft een rustige, natuurlijke uitstraling, waardoor het minder opvalt als het door je huis slingert.

Veilig en verantwoord spelen

Het is belangrijk dat baby’s en kinderen veilig kunnen spelen en zo min mogelijk worden blootgesteld aan schadelijke stoffen. Daarnaast is het ook prettig om te weten dat je kind met verantwoord en duurzaam speelgoed speelt. Wanneer je kiest voor speelgoed van natuurlijke materialen zoals houten auto’s, houten blokken, knuffels van biologisch katoen of natuurlijke materialen om te knutselen zoals klei van bijenwas dan kun je kinderen heerlijk ongestoord hun gang laten gaan.

Kek Mama special

Het magazine Kek Mama heeft afgelopen maand een special uitgebracht in het teken van verantwoord speelgoed en woonaccessoires. Hierin staan leuke tips die je op weg helpen naar een verantwoorde keuze in speelgoed. 

TIP: loop eens binnen bij een Wereldwinkel bij jou in de buurt. Daar weet je zeker dat je een verantwoorde keuze maakt!

Bron beeld: Sarah’s World

nog meer: Wooninspiratie